Παναθηναϊκός: Μία νέα πρόταση από τα… παλιά για το Ποδηλατοδρόμιο

Παναθηναϊκός: Μία νέα πρόταση από τα… παλιά για το Ποδηλατοδρόμιο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπαθεί εκ νέου να μισθώσει το Ποδηλατροδρόμιο του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του για την υλοποίηση του «Athens Alive», ενός εγχειρήματος πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εστιάσει σε ένα πρότζεκτ μικρότερου εύρους και με πιο χαμηλό βαθμό δυσκολίας: την αξιοποίηση του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ. Έτσι και αλλιώς, η ΚΑΕ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός χρησιμοποιούν χώρους του συγκροτήματος και η εκμετάλλευση της ποδηλατικής εγκατάστασης θα τους διευκόλυνε πάρα πολύ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε καταθέσει επίσημο αίτημα στο ΟΑΚΑ στις 7 Νοεμβρίου του 2018 και ζητούσε την παραχώρηση του Ποδηλατοδρομίου για πέντε χρόνια. Η ΚΑΕ πρότεινε να αναλάβει το κόστος συντήρησης και να καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα 450.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κλειστού γυμναστηρίου.

Σε αντιστοιχία, η ΚΑΕ ζητούσε την χρήση του ποδηλατοδρομίου τις καθημερινές από ώρα 15:00 έως την ώρα 24:00 και τα σαββατοκύριακα από την ώρα 09:00 έως την ώρα 23:00. Στην χρήση του ποδηλατοδρομίου περιλαμβάνεται και η χρήση των κερκίδων, του χώρου στάθμευσης, των αποδυτηρίων, καθώς και τη χρήση του κυλικείου.

Η ομοσπονδία της Ποδηλασίας έλαβε γνώση του αιτήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και στις 5 Δεκεμβρίου του 2018, εξέφρασε γραπτώς την άρνηση της. Όσο για τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, δεν απάντησε και περίμενε την πολιτική απόφαση, η οποία κατευθύνει τις εξελίξεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Μία πρόσθετη παράμετρος είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ΟΑΚΑ είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που δεν έχει εκφράσει επισήμως τη θέση της.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πιέσει επανειλημμένα τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για μία απάντηση, όμως δεν την έλαβε. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα, ίσως και για να αποφύγει τη φθορά λόγω των επικείμενων (τότε) βουλευτικών εκλογών στη διάρκεια του 2019, οπότε επήλθε ένα τέλμα…

Μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και τη συγκρότηση νέου κυβερνητικού σχήματος, ο Γιαννακόπουλος έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση του. Ουσιαστικά, η ΚΑΕ προτείνει τις ίδιες προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση του Ποδηλατοδρομίου και ζητά την πενταετή ενοικίαση.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού φέρεται να διάκειται θετικά στο αίτημα, εάν ερμηνεύουμε σωστά την προ ημερών δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αξιοποίηση ενός πρώτου τμήματος του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια ενός δευτέρου. Το ΟΑΚΑ είναι μία μεγάλη ιστορική εγκατάσταση, την οποία όμως αδυνατεί να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει η ΓΓΑ με τον προϋπολογισμό που διαθέτει» είχε σχολιάσει ο Λευτέρης Αυγενάκης και ίσως αυτό να σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ