Ολυμπιακός – Χίμκι 92-75

Ολυμπιακός – Χίμκι 92-75

Ο Ολυμπιακός με επίθεση φωτιά και τρομερό Μιλουτίνοφ, επικράτησε της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ με 92-75.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Γιώργος Μπαρτζώκας γύρισε στα παλιά του λημέρια και είδε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, να τον νικούν κατά κράτος και να βάζουν φρένο στο αήττητο σερί του, την στιγμή που οι ίδιοι συνεχίζουν χωρίς ήττα φέτος…

Πολύ δυναμικά ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» το παιχνίδι, με τους Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου να έχουν τη μερίδα του λέοντος των επιτυχημένων προσπαθειών στην επίθεση της ομάδας. Συγκεντρωμένοι στην άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, από το 13ο λεπτό είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Η Χίμκι βρισκόταν πίσω στο σκορ καθόλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου με τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των «ερυθρόλευκων» να είναι 20-13 και τον Αλεξέι Σβεντ να προσπαθεί να ισορροπήσει έχοντας 3/5 τρίποντα!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, σε ένα κακό αμυντικά τρίλεπτο για τους γηπεδούχους, ο Τόμας Ρόμπινσον ισοφάρισε σε 27-27, έβαλε μπροστά στο σκορ (27-28) τους Ρώσους ευστοχώντας σε ελεύθερες βολές και διεύρυνε και το προβάδισμά τους σε 27-30.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, δια… χειρός Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος με τρίποντο έκανε το 30-30 και σηματοδότησε έτσι και το… επιθετικό κρεσέντο των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι κατάφεραν να «αποσυνδέσουν» τα επιθετικά όπλα των Ρώσων (Τόμπσον-Παπαέτρου εξουδετέρωσαν τον Σβεντ) και παράλληλα να βρουν απίστευτο ρυθμό επιθετικά με μεγαλύτερη διαφορά τους 21 πόντους!

Ο Μιλουτίνοφ έκοβε (17 πόντους με 8/8 2π, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα), ο Πρίντεζης έραβε (15 πόντους και 2 ριμπάουντ) σε ένα άκρως εντυπωσιακό βράδυ για τους Πειραιώτες οι οποίοι συνεχίζουν αήττητοι στη φετινή Euroleague (4/4).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν βγαλμένο από… όνειρο για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ εξαιρετικός και ασταμάτητος  με τον  Άντερσον να προσπαθεί να βρει λύσεις για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που όμως είδε το σκορ στην τρίτη περίοδο να κλείνει στο εντυπωσιακό 74-55.

Στην τελευταία περίοδο, η πίεση των «ερυθρόλευκων» χαλάρωσε, ο ρυθμός έπεσε, οι Ρώσοι μείωσαν σε 78-62, αλλά το παιχνίδι ήταν… ειλημμένη υπόθεση με τελικό σκορ το: 92-75.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ