Ολυμπιακός: Δεν ήταν μόνο ο ΜακΚίσικ, αλλά ήταν και ο προπονητής

Ολυμπιακός: Δεν ήταν μόνο ο ΜακΚίσικ, αλλά ήταν και ο προπονητής

Ο Ολυμπιακός των υπερβάσεων, το νικηφόρο ντέρμπι, ο ΜακΚίσικ και η σπίθα στα μάτια των Ερυθρόλευκων που έχει επιστρέψει για τα καλά πλέον λόγω του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και ένα poll για τα... πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Καρδιά, ψυχή, θέληση για υπέρβαση, τρέλα, πάθος. Αυτά έλειπαν όλο αυτό το διάστημα στο Λιμάνι. Αυτά έχει φέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πρώτη μέρα δουλειάς, αυτά είδαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Εντάξει είδαμε και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους Ερυθρόλευκους και χωρίς υπερβολή είναι το… κλέψιμο της φετινής Ευρωλίγκας!

Ένας παίκτης που παρότι είναι ελάχιστες ημέρες στον Ολυμπιακό, είναι ήδη σημείο αναφοράς με τον τρόπο που αγωνίζεται.

Αυτό που εντυπωσιάζει βέβαια είναι το πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί σε όσα ζητάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει αποδεχτεί τον ρόλο του, ενώ μοιάζει πως έχει «κολλήσει» απόλυτα σε όσα έχει ανάγκη η ομάδα του Πειραιά να απορροφήσει από τον Αμερικανό. Ο 54χρονος κόουτς πρέπει να πιστωθεί και το γεγονός ότι το ίδιο έχει συμβεί και με τον Οκτάβιους Έλις.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ένας παίκτης που προέρχεται από ένα κατώτερο επίπεδο, όπως το Eurocup ή το FIBA Champions League, να ρίχνεται στα… βαθιά και να αποδίδει απευθείας.

Ας πάμε όμως στα του ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΜΑΤ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΙΝΟ

Εάν κρίνει κανείς την μάχη των πάγκων, τότε ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν θριαμβευτής. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις απουσίες του Σπανούλη αλλά και του Μιλουτίνοφ, ενώ οι ΜακΚίσικ, Έλις και Μπάικς είναι στο Λιμάνι νέες προσθήκες. Από την άλλη μεριά ο Πιτίνο είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει γεμάτο το ρόστερ του από ποσοτικής άποψης. Αρκεί αυτό όμως; Δεν νομίζω, αφού τι να τους κάνεις τους παίκτες όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται; Ο Ρικ Πιτίνο έχει 17 ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού και 8-9 ρεκόρ. Και παίζει και με την ΤΣΣΚΑ έτσι;

Μην αναλωθώ στο ρεπορτάζ των Πρασίνων και να ασχοληθώ και πάλι με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι της Τρίτης στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν εκτός όπως προείπα τον Μίλου, ενώ σκεφτείτε πως στην 12άδα του Ολυμπιακού ήταν ο Ποκουσέφσκι, ο οποίος διεκδίκησε την θέση του από τους Νικολαΐδη και Χρηστίδη. Στην διάρκεια της αναμέτρησης, ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να κρύψει την αδυναμία του Ρότσεστι στην άμυνα και κατάφερε εξαιρετικά αφού στον χρησιμοποίησε σε πεντάδες που οι υπόλοιποι στην περιφέρεια ήταν ικανοί να καλύψουν τα νότα του. Και ο ΜακΚίσικ στο «2» και ο Παπανικολάου στο «3» έκαναν εξαιρετική δουλειά σε εκείνο το διάστημα, θωρακίζοντας με το παραπάνω την Ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Το μοναδικό που δεν περίμενα από τον Παναθηναϊκό ήταν η σκληράδα που έβγαλε, στην άμυνα, με τους Μπέντιλ και Μήτογλου να βοηθούν στα μετόπισθεν της ομάδας τους και να δίνουν πολύτιμες λύσεις, ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Τζόνσον στο 3ο δεκάλεπτο.

Στην… παράνοια του κειμένου μου (πηδάω από το ένα θέμα στο άλλο) επιστρέφω και πάλι στον Ολυμπιακό.

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΡΙΚ

Εκεί λοιπόν που οι Πράσινοι χτυπούσαν την κακή άμυνα του Ολυμπιακού σε πικ εν ρολ καταστάσεις, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποφάσισε να επαναφέρει στο παρκέ τον Τόμας. Ένας παίκτης ικανός στο σκορ, όμως… μαύρη τρύπα στην άμυνα. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και πνευματικά όπου δεν έχει την διαύγεια να συνεισφέρει σε αυτά τα κομμάτια του παιχνιδιού.

Δεν συμφωνώ απόλυτα ότι ο ΜακΚίσικ βοηθήθηκε πολύ από την κακή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα των φιλοξενούμενων ήταν στα βαριά πόδια στο 4-5, καθώς μετά από κάθε σκριν έβρισκε διάδρομο προς το καλάθι, ενώ όταν περνούσε τον προσωπικό του αντίπαλο δεν είχε κανέναν να του φράξει τον δρόμο.

Ο Ολυμπιακός έκανε ότι έπρεπε κάθε λογική ομάδα να κάνει όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό. Να «χτυπήσει» τις αδυναμίες του. Και αυτό κάνει σε κάθε ματς η ομάδα του Μπαρτζώκα. Σχεδιάζει εξ αρχής το πλάνο της, επιβάλλει τον ρυθμό της, αναλύει τον κάθε αντίπαλο.

Γενικά αυτό που με έχει ξετρελάνει όλο αυτό το διάστημα είναι πως οι Ερυθρόλευκοι στηρίζονται 200% στην τακτική τους, δεν παρεκκλίνουν από αυτήν, ψαχνουν πάντα το πώς να «βλάψουν» τον αντίπαλό τους. Ο Ολυμπιακός θυμίζει χαμαιλέοντα ο οποίος αλλάζει διαρκώς όψεις.

ΥΓ1 Ο Μπάικς ήρθε στον Ολυμπιακό με έναν μήνα αποχή. Οπότε είναι λογικό και αναμενόμενο να χρειάζεται χρόνο για να ρολάρει, να έχει ρυθμό και γίνει καλύτερος. Είναι βαρύς ακόμα, ο Μπαρτζώκας τον πιστεύει απόλυτα και μακάρι να του βγει και αυτός και να κάνει το 3/3.

ΥΓ2 Η διαιτησία πάντως ήταν εξαιρετική στο ΣΕΦ. Ότι και να λέει ο καθένας. Οι τρεις διαιτητές δεν υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη, άφησαν το physical παιχνίδι και δεν γίνεται να υπάρχουν παράπονα από αυτό το ματς.

ΥΓ3 Το 1/20 τρίποντα του Παναθηναϊκού έχει εξήγηση. Ποια; Άμυνα. Ελάχιστα από τα σουτ που έχασαν οι Πράσινοι ήταν ελεύθερα. Παράλληλα το… ξύλο που έπεφτε στην περιφέρεια και το άγχος για να… σπάσει το ρόδι, πάντα είναι ανασταλτικός παράγοντας για να πετύχουν το σουτ. Ανεξήγητο βέβαια το 0/9 του Ράις. Αλλά δεν πειράζει, τα έβαλε όλα στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ4 Τι να πει κανείς για την επιλογή διάνα του Έλις; Μόνος του στο «5» ουσιαστικά, τα έβαλε με όλους και ήταν και πάλι εξαιρετικός. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι και του χρόνου εδώ. Γενικότερα καλό θα είναι να μην βιάζεται ο κόσμος να κρίνει αθλητές, όμως δύσκολα βρίσκεις τέτοια μπασκετικά… διαμάντια.

ΥΓ5 Ο ένας πήρε ΜακΚίσικ, ο άλλος πήρε Ράουτινς. Ο ένας είχε ψηλό τον Έλις, ο άλλος έμεινε με ένα σέντερ και δύο DNP. Μην ψάχνουμε δικαιολογίες λοιπόν. Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι σε σωστό δρόμο. Το καλοκαίρι αναμένεται ακόμα πιο καυτό, καθώς ήδη επαφές έχουν ξεκινήσει με μάνατζερ, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει… ψωμί πια.

ΥΓ6 Και πάλι poll για να δω το πώς νιώθετε….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ