Σακίλ ΜακΚίσικ: Η κλοπή της φετινής Ευρωλίγκας

Σακίλ ΜακΚίσικ: Η κλοπή της φετινής Ευρωλίγκας

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδειχνε στην Μπεσίκτας πως είναι παίκτης Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ήξερε. Και με το... καλημέρα στον Ολυμπιακό, πραγματοποίησε την προσθήκη της χρονιάς με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ να τον δικαιώνει απόλυτα.

Στην Τουρκία τον ήξεραν. Τον έβλεπαν. Η Μπεσίκτας μπορεί να μαστιζόταν από οικονομικά προβλήματα, όμως αυτός διαρκώς έλαμπε. Οι 16,6 πόντοι κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι δεν έκαναν τόσο… κρότο όσο η εμφάνισή του απέναντι στην Αναντόλου Εφές. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, περί ου ο λόγος, ήταν ο απόλυτος υπεύθυνος που η Μπεσίκτας πέρασε στην έδρα της ομάδας του Αταμάν με 104-98 στην παράταση. Τι έκανε ακριβώς ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ; Φόρτωσε την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας με 38 πόντους με 13/19 σουτ, έχοντας 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Αυτό το παιχνίδι ήταν και το διαπιστευτήριό του για να μπορέσει να βρει ένα συμβόλαιο σε ομάδα Ευρωλίγκας. Τα προβλήματα των καθυστερήσεων των πληρωμών της Μπεσίκτας ήταν το…. κλειδί για να ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Έφυγε, έμεινε για λίγο ελεύθερος μέχρι ο Ολυμπιακός να αποσπάσει την υπογραφή του.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το BAN να τους απασχολεί, ο ΜακΚίσικ και οι αντζέντηδές του την επιμονή της Μπεσίκτας που επέμενε ότι έχει συμβόλαιο μαζί του. Οι σκόπελοι ξεπεράστηκαν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιτέλους τον είχε στην διάθεσή του και από το πρώτο φιλικό με το Λαύριο, πολλοί είδαν μία περίπτωση αθλητή που έλειπε και με το παραπάνω στον Ολυμπιακό.

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη έδενε… γάντι με τα στοιχεία του ΜακΚίσικ. Ο Χρήστος Σερέλης, είχε πει στο «10» σχετικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του πως τρέχει καλά το γήπεδο, πιέζει στην μπάλα, δίνει λύσεις με το ένας εναντίον ενός του και είναι ικανός να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

ΤΟ… ΡΙΦΙΦΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Είναι νωρίς, δεν μπορεί να κρίνει κανείς από τώρα έναν παίκτη, όμως δεν γίνεται να μην χειροκροτήσεις αυτό που βλέπεις στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει στις τάξεις τους έναν αθλητή που έλειπε τόσο πολύ από το ροτέισόν του. Ο ΜακΚίσικ έχει κλέψει ήδη τις καρδιές των φίλων των Ερυθρόλευκων. Γιατί;

Αρχικά επειδή με το καλημέρα έχει 18 πόντους κατά μέσο όρο. Εννοείται πως αυτό είναι που… αναστατώνει τον κόσμο και τον κάνει να «ερωτεύεται» έναν παίκτη. Αρκεί αυτό; Αρκεί η επίθεση;

Ο ΜακΚίσικ κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Δεν είναι μόνο το επιθετικό ταπεραμέντο του. Ας μείνουμε όμως λίγο σε αυτό. Παρότι στα 30, δείχνει πως έχει πάρα πολλά να δώσει και ότι η ηλικία δεν λέει τίποτα απολήτως. Ταχύτατος, με οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, γρήγορες αποφάσεις, εξωπραγματικό πρώτο βήμα και πρώτη σκέψη να διεισδύσει προς το καλάθι και να τελειώσει την φάση με κάρφωμα. Ένα ικανοποιητικό τρίποντο, ειδικά στατικό, αλλά και κάτι πολύ σημαντικό. Ίσως το σημαντικότερο σε έναν αθλητή: Αυτοπεποίθηση.

Δεν θα φοβηθεί να πάρει την προσπάθεια αφού πιστεύει στον εαυτό του. Παράλληλα είναι απόλυτα ευνοημένος από ότι έχει συμβεί στον Ολυμπιακό, ενώ κουμπώνει τέλεια με τον Παπανικολάου. Αμυντικά δεν θα κλέψει ποτέ. Αντιθέτως είναι προσηλωμένος για να… κλειδώσει τον αντίπαλό του, πιέζει εξαιρετικά στην μπάλα και η σωματοδομή τον βοηθάει, ακόμα και με ψηλότερους αντιπάλους, να γίνεται… εμπόδιο. Στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, οι ψηλοί του Πιτίνο αγκομάχησαν για ένα box out. Αυτό έβαζε ιδανικά το σώμα του, έκλεινε κάθε ελπίδα για συμμετοχή στο ριμπάουντ και ας έχασε κάτι μάχες απέναντι σε πιο ψηλούς αντιπάλους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δύο ματς δείχνει απόλυτα δικαιωμένος που τον έφερε στο Λιμάνι. Ένα…. Κλέψιμο του τεχνικού του Ολυμπιακού που ανάγκασε άπαντες στο αιώνιο ντέρμπι να του υποκλιθούν. Είναι ακόμα η αρχή της πορείας του στον Πειραιά, όμως με δύο ματς, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι Ερυθρόλευκοι θα τον κρατήσουν και για την επόμενη σεζόν. Δεν βρίσκεις κάθε μέρα τέτοιους θησαυρούς. Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ