Αχάστοφ: «Αν ξεκινήσουμε μέχρι τις 15 Απριλίου, μπορεί να ολοκληρωθεί η χρονιά στην VTB»

Αχάστοφ: «Αν ξεκινήσουμε μέχρι τις 15 Απριλίου, μπορεί να ολοκληρωθεί η χρονιά στην VTB»

Η Χίμκι επέστρεψε στις προπονήσεις και ο τζένεραλ μάνατζερ της τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα να τελειώσει κανονικά η σεζόν στην VTB.

Δεν είναι μόνο η ΤΣΣΚΑ που πέρασε και πάλι στις προπονήσεις. Είναι και η Χίμκι με τους Μοσχοβίτες να τονίζουν ότι μπορεί να γίνει κανονικά η VTB και να ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, ο GM της ομάδας της Μόσχας, Πάβελ Αστάχοφ, με δηλώσεις του στο «Ria», τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Φυσικά και μας λείπουν οι αγώνες, τα μπάσκετ και τα συναισθήματα που μας προσφέρει. Αυτό είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι, η αγαπημένη μας δουλειά, αλλά όλοι θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο βάσει του χρονοδιαγράμματος της VTB League και της Euroleague. Είχαμε δώσει ρεπό στους παίκτες και τώρα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Θα προσπαθήσουμε να τους έχουμε όλους σε φόρμα όταν θα ξεκινήσει η σεζόν στις 10 Απριλίου.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να ξεκινήσει ξανά η σεζόν στις 10 Απριλίου. Δεν είμαστε θεοί και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Ωστόσο, με την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, η κατάσταση χειροτερεύει. Ακόμη και στη χώρα μας, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς καθημερινά. Τόσο η VTB League, όσο και οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Αθλητισμού. Κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορούμε να παίξουμε ξανά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να διακοπεί οριστικά η VTB League: «Έχουμε παίξει ήδη τα 3/4 της διοργάνωσης, οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν λογικό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Χίμκι. Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά η διοργάνωση, αλλά δεν θα πρέπει να δούμε και ποιοι θα συμμετέχουν στην Euroleague; Πως θα γίνει αυτό; Και αν διακοπεί η σεζόν, τι θα γίνει με τους χορηγούς; Θα μας ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω. Αυτή την στιγμή προέχει η υγεία όλων. Περιμένουμε. Όταν κάποια στιγμή σταματήσει η έξαρση του κορωνοϊού, τότε θα γίνει συμβούλιο με τις ομάδες της VTB League και θα αποφασίσουμε πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Σε άλλες λίγκες διαπίστωσαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν και σταμάτησαν. Από την άλλη, εάν εμείς ξεκινήσουμε το αργότερο στις 15 Απριλίου, υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί κανονικά η χρονιά. Αλλά, επαναλαμβάνω, θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν θα αποχωρήσουν οι Αμερικανοί παίκτες για τις πατρίδες τους: «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση πως θα πρέπει οι Αμερικανοί να επιστρέψουν το συντομότερο, ειδάλλως να μείνουν στο εξωτερικό με δική τους ευθύνη. Σαφώς και δεν πρόκειται να τους τιμωρήσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο. Έχουν συμβόλαιο, αλλά από την άλλη δεν είναι φυλακισμένοι. Είχα μία συνάντηση με τους Αμερικανούς και τους είπα ότι είναι δική τους επιλογή. Περιμένουμε μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες τι απόφαση θα πάρουν. Ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στη Ρωσία. Τους είπα, όμως, πως στη Ρωσία απαγορεύεται μέχρι την 1η Μαΐου η είσοδος των αλλοδαπών στη χώρα. Έτσι, εάν οι υποχρεώσεις ξεκινήσουν στα μέσα Απριλίου, δεν θα μπορούν να αγωνιστούν».

Για το αν τελικά φύγουν για τις πατρίδες τους, εάν θα συνεχίζουν να πληρώνονται: «Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι περίπλοκη. Η Χίμκι είναι ένας σοβαρός οργανισμός, τυπικός στις υποχρεώσεις του, που πληρώνει πάντα τους μισθούς. Αλλά, τώρα η κατάσταση είναι περίπλοκη και δεν ξέρεις τι θα γίνει. Όλοι εμείς οι τζένεραλ μάνατζερ της Ευρωλίγκας μιλάμε μεταξά μας και προσπαθούμε να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε. Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστεί η σεζόν και όλα να κυλήσουν ομαλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ