Απειλή για νέα τιμωρία του Πιτίνο από το NCAA

Απειλή για νέα τιμωρία του Πιτίνο από το NCAA

Νέες κατηγορίες από το NCAA για τον Ρικ Πιτίνο, που απειλείται με τιμωρία που μπορεί να τον αφήσει εκτός πάγκων ακόμα και στο 50% των αγώνων της νέας του ομάδας.

Νέες περιπέτειες για τον Ρικ Πιτίνο πριν ξεκινήσει ακόμα μία θητεία στο NCAA με το πανεπιστήμιο του Αϊόνα. Περιπέτειες που αφορούν το… αμαρτωλό παρελθόν του Αμερικανού προπονητή και μπορεί να του στερήσουν τη δυνατότητα να κάτσει στον πάγκο της νέας του ομάδας από το ξεκίνημα.

Όπως έγινε γνωστό, το NCAA κατηγορεί και πάλι τον Πιτίνιο για τη θητεία του στο Λούιβιλ και για την παράνομη προέγγιση στον Ράιαν Μπόουεν. Είναι η ιστορία με την κατάθεση 25.000 δολαρίων στον παίκτη για να πειστεί τότε να επιλέξει το συγκεκριμένο κολλέγιο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Πιτίνο απέφυγε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα συμμόρφωσης, μιας και δεν κατήγγειλε στο NCAA ότι άνθρωποι του Κολεγίου είχαν προσεγγίσει παράνομα τον Μπόουεν.

Αν ο Πιτίνο τιμωρηθεί, τότε μπορεί να χάσει ακόμα και το 50% των αγώνων του Αϊόνα, ενώ θα του επιβληθούν περιορισμοί και στον τρόπο που θα μπορεί να προσεγγίζει παίκτες για να επιλέξουν το κολέγιο στο οποίο θα ηγηθεί.

Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα για το Λούιβιλ ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερα. Κι αυτό γιατί με βάση το κατηγορητήριο για το κολέγιο, μία από τις ποινές που εξετάζονται είναι ο αποκλεισμός για 2 χρόνια από την τελική φάση του NCAA, καθώς και ισχυροί περιορισμοί στην προσέγγιση των παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ