Ποιοι προπονητές παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

Ποιοι προπονητές παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

Ο Σύνδεσμος των Προπονητών διεκδίκησε κι εντέλει έπεισε την Κυβέρνηση ότι οι Έλληνες τεχνικοί δικαιούνται να πάρουν το επίδομα.

Όπως έγραψε κι ο Κώστας Σορώτος στην προσωπική του σελίδα στο facebook «χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται». Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης διεκδίκησε και κέρδισε το επίδομα για τα μέλη του. Έτσι οι κόουτς, που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο του (πλην κάποιων εξαιρέσεων) θα πάρουν το βοήθημα των 800 ευρώ, καθώς το επάγγελμά τους είναι εδώ και καιρό «κλειστό», αφήστε που είναι οι πρώτοι που… χάνουν τα χρήματά τους, από «καλοπληρωτές» παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:
«Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι:

ι) δικαιούχοι και έλαβαν το επίδομα τακτικής ανεργίας ή βοήθημα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε. εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020,

ιι) δικαιούχοι των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου όγδοου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α’ 68), όπως ισχύει, για τους ελεύθερους/επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α’ 85) όπως ισχύει,

ιιι) δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης – αποζημίωσης ειδικού σκοπού της αριθμ. οι. 16604/3224/27-4-2020 (Β’ 1629)».

Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι οι προπονητές δικαιούνται να πάρουν το σχετικό επίδομα κι εντέλει με τις προσπάθειες του ΣΕΠΚ, αποκαταστάθηκε μια αδικία. Κι επειδή τα γραπτά μένουν, από τις 26/03 είχαμε ασχοληθεί με το θέμα, το οποίο χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες για να διευθετηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ