Ο Δήμαρχος κερδίζει χρόνο και οι δύο λύσεις για το μπάσκετ

Ο Δήμαρχος κερδίζει χρόνο και οι δύο λύσεις για το μπάσκετ

Ο Κώστας Μπακογιάννης προσπαθεί να ισορροπήσει τη Διπλή Ανάπλαση ανάμεσα στα «θέλω» του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και στις απαιτήσεις των άλλων συμβαλλόμενων.

Είναι προφανές πως με την απάντηση του για τη Διπλή Ανάπλαση, ο Κώστας Μπακογιάννης λειτούργησε ως πολιτικός… Ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει μάθει τη δουλειά μέσα σε μία πολιτική δυναστεία και ξέρει πώς να ελίσσεται και να κερδίζει χρόνο. Από την άλλη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω της «διαρροής» του Ερασιτέχνη, έδειξε ότι δεν θέλει να χαλαρώσει την πίεση και έστειλε νέο τελεσίγραφο. Πρόκειται για ένα bras de fer ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν διαφορετική ατζέντα.

Η αλήθεια είναι πως η φράση «μέσα στο καλοκαίρι» φανερώνει ότι ο Μπακογιάννης δεν ενδίδει στην πίεση. Ο Δήμαρχος της Αθήνας έχει ένα χρονοδιάγραμμα στο μυαλό του και σκοπεύει να το ξεδιπλώσει με το τέμπο του και όχι με το ρυθμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μία στάση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα οδηγήσει στη μετωπική σύγκρουση.

Διότι, για να μην κρυβόμαστε, εάν ο Γιαννακόπουλος πίστευε ότι ο Μπακογιάννης θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις του (όπως τις περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης), δεν θα αντιδρούσε για λίγες μέρες. Όμως, ο Γιαννακόπουλος κλιμακώνει την επίθεση του επειδή έχει αντιληφθεί ότι ο Μπακογιάννης θα εφαρμόσει την ισχύουσα μορφή της Διπλής Ανάπλασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», ο Μπακογιάννης ανέλυσε το πρότζεκτ με τα στελέχη της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς και με τους εκπροσώπους της Hines και διαπίστωσε την άρνηση τους για την τροποποίηση της νομοθεσίας. Ο φόβος μίας νέας εμπλοκής του Συμβουλίου της Επικρατείας στη Διπλή Ανάπλαση λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους συμβαλλόμενους, οι οποίοι θέλουν την εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου το συντομότερο δυνατόν.

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της ΔΑ θα χρειαζόταν να τροποποιηθεί ώστε να ενταχτεί στο σχεδιασμό ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 13.000 θέσεων. Όμως, μετά το «όχι» των τραπεζών και της αμερικάνικης εταιρίας, η πλευρά του Δήμου επεξεργάζεται ένα πλάνο για την ενσωμάτωση του κλειστού γυμναστηρίου στο κέλυφος του ποδοσφαιρικού γηπέδου ή την εύρεση ενός όμορου οικοπέδου. Διότι η αρχική έκταση που εξέτασε το επιτελείο του Μπακογιάννη ως όμορο οικόπεδο, παρουσίασε ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Η τελική λύση που θα επιλέξει η ομάδα εργασίας του Μπακογιάννη θα είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα. Για αυτό ο Δήμαρχος Αθήνας μεταθέτει τις ανακοινώσεις του από τον Ιούνιο – όπως είχε δηλώσει προ ημερών στον «Αθήνα 9,84» – αόριστα μέσα στο καλοκαίρι.

Το ενθαρρυντικό που προκύπτει από την πλευρά του Μπακογιάννη είναι ότι αυτή τη φορά η χρηματοδότηση για το έργο έχει εξασφαλιστεί στο 100%. Η Hines έχει εντοπίσει τον επενδυτή για το εμπορικό κέντρο, ο οποίος θα συμμετέχει σε όλο το πρότζεκτ, οι τράπεζες θα παρέχουν δανεισμό, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόστους θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ. Ο Μπακογιάννης σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις και το ερώτημα είναι εάν θα ικανοποιήσουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ