Στον Ηρακλή ο… Έλληνας Σοκ! (pic)

Στον Ηρακλή ο… Έλληνας Σοκ! (pic)

Ο γιος του προπονητή της Εθνικής Εσθονίας, Τιτ Σοκ, έχει ελληνικό διαβατήριο λόγω του μπαμπά του και έρχεται να παίξει στον Ηρακλή!

Οι ελληνοποιήσεις που έγιναν κατά κόρον τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο της περιορισμένης συμμετοχής ξένων παικτών στις ομάδες και να έρθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα διάφοροι παίκτες από την Ευρώπη και όχι μόνο, συνεχίζουν να παράγουν αποτελέσματα και εν έτει 2018, που υποτίθεται ότι έχουν καταργηθεί τα σύνορα στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Προφανώς όλοι θυμάστε τον Τιτ Σοκ, τον Εσθονό γκαρντ, διεθνή με τη Σοβιετική Ένωση, που είχε έρθει να παίξει στον Παναθηναϊκό έχοντας πάρει ελληνική υπηκοότητα και το όνομα Τιτ Γιαννόπουλος (μαζί με τον συμπατριώτη του Άιβαρ Κούουσμα-Μαγουλά). Σήμερα ο Σοκ έχει σχεδόν ξεχάσει πως έπαιξε κάποτε στην Ελλάδα, είναι προπονητής της Εθνικής Εσθονίας και μάλιστα αντιμετώπισε τη δική μας Εθνική στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως διατηρεί το ελληνικό διαβατήριό του.

Και μαζί με αυτόν το διατηρεί και ο γιος του, Στεν Σοκ (29, 1,84μ.), ο οποίος έγινε Έλληνας, επειδή και ο πατέρας του είχε γίνει Έλληνας. Και χάρη σε αυτό το ελληνικό διαβατήριο έρχεται να παίξει στον Ηρακλή!

Κανονικά ο «γηραιός» δεν είχε δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει ως Εσθονό, αφού έχει ήδη στη σύνθεσή του τον Λιθουανό Σέσκους και δεν επιτρέπεται στην Α2 η συμμετοχή παραπάνω από ενός ξένου. Όμως από τη στιγμή που ο Στεν Σοκ είναι Έλληνας… κανένα πρόβλημα. Θα αγωνιστεί κανονικά και μάλιστα η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και επισήμως:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ