Φως στο τούνελ στον ΕΣΑΚΕ με ένα μεγάλο αλλά…

Φως στο τούνελ στον ΕΣΑΚΕ με ένα μεγάλο αλλά…

Στην τελευταία συνέλευση υπήρχε η διάθεση για να συμπορευθούν όλες οι ομάδες μαζί, η ΕΡΤ θέλει το προϊόν, όμως χωρίς Ολυμπιακό τα λεφτά δεν είναι και πολλά…

Ο ΕΣΑΚΕ διέρρευσε τις ημέρες που θα έχουμε την κλήρωση του πρωταθλήματος, το πότε θα ξεκινήσει η Basket League της επόμενης σεζόν αλλά και το πότε θα πραγματοποιηθεί το Super Cup που τόσο πολύ και με υπερηφάνεια διαφημίζεται.

Η είδηση πάντως δεν ήταν αυτή από το Δ.Σ. της λίγκας. Αλλά η σύμπνοια απόψεων αναφορικά με τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος, στα οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι συνοδοιπόροι και οι δύο εναπομείναντες μεγάλοι, δηλαδή ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Οι ομάδες της λίγκας τα έβαλαν κάτω, είδαν πως μόνο όλες μαζί θα μπορέσουν να έχουν πραγματικά έσοδα και για αυτό για το καλό το δικό τους (όχι αναγκαία του ελληνικού μπάσκετ) αποφάσισαν να συμπορευθούν από τη νέα σεζόν.

Πάντα λοιπόν παραμονεύει η ΕΡΤ. Η οποία θέλει να προσφέρει τριετές συμβόλαιο στην λίγκα, με τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία να είναι καλά, όχι όμως για τις ομάδες όσο για εκείνη. Και να εξηγηθούμε.

Το διαπραγματευτικό χαρτί των μεγάλων από την μεριά του ΕΣΑΚΕ έπιασε. Η ΕΡΤ μπορεί να ανεβάσει το ποσό που θα δώσει στις ομάδες, χωρίς όμως να είναι στα επίπεδα που όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Από την άλλη από το… τίποτα καλά είναι και αυτά τα λεφτά. Παράλληλα η ΕΡΤ, η οποία κάνει και το… παιχνίδι καθότι έχει το «ρευστό» περιμένει από την επόμενη σεζόν πως ο Ολυμπιακός θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα αγωνίζονται στη λίγκα.

Χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις των Ερυθρόλευκων βέβαια οι οποίοι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν καίγονται καθόλου να επιστρέψουν στις εγχώριες διοργανώσεις, βλέποντας μάλιστα πως αποδίδει καρπούς η κίνηση με την αναπτυξιακή ομάδα, η οποία έχει αγκαλιαστεί θερμά από τον κόσμο τους.

Όπως και να έχει και μετά από καιρό, υπάρχει κάτι θετικό σε μία συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, καθώς όντως βλέπει φως στο τούνελ αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ  υπάρχουν και τα χρήματα της ΕΚΟ, τα οποία βέβαια είναι αρκετά λιγότερα σε σχέση με αυτά που έλαβε πέρσι η λίγκα.

Για τους τύπους αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συνέλευση δεν υπήρχε εκπροσώπηση στον από τον Πανιώνιο, καθώς απουσίασε από αυτήν ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος και οι συνεργάτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ