Η επιστροφή Αναστόπουλου και το παραμύθι της ΦΙΜΠΑ

Η επιστροφή Αναστόπουλου και το παραμύθι της ΦΙΜΠΑ

Λόγω covid-19 λέει εσωτερικά η ΕΟΚ επιστρέφουν ο Αναστόπουλος κι οι υπόλοιποι, αλλά προς τα έξω βγάζει μπροστά τη ΦΙΜΠΑ. Παραμύθια…

Όχι πως ψάξαμε συννεφάκι για να πέσουμε. Όχι πως έγινε για πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Η ΕΟΚ συνηθίζει να πετάει το μπαλάκι αλλού (εν προκειμένω στη ΦΙΜΠΑ), ακόμα και στην εξέδρα, προκειμένου να θολώσει τα νερά. Έτσι κάνει χρόνια τώρα η ηγετική ομάδα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, έτσι έκανε και στην περίπτωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Ο έμπειρος διαιτητής, ο οποίος έχει υπερβεί το όριο των 50 ετών, πέρασε τα τεστ και θα αγωνιστεί στην Α1, αρχής γενομένης από την τρίτη αγωνιστική. Για να περάσει η απόφαση πιο… γλυκά, βάζουν στο παιχνίδι και τη διεθνή ομοσπονδία. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι η ΦΙΜΠΑ έδωσε παράταση ΜΟΝΟ για τους διεθνείς διαιτητές κι αυτή η απόφαση ΔΕΝ ισχύει για κανέναν άλλον. Είναι γνωστό ότι ο Αναστόπουλος ΔΕΝ είναι διεθνής, άρα δεν μπορεί το ευεργέτημα της ΦΙΜΠΑ να τον περιλαμβάνει.

Αλλά, γιατί να είμαστε αρνητικοί; Η διεθνής ομοσπονδία έχει πάρει απόφαση για τους «τοπ διαιτητές» να παραταθεί ως τα 54 η δυνατότητά τους να σφυρίζουν. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η ΕΟΚ έκανε λόγο μόνο γι’ αυτή τη σεζόν κι όχι για άλλα τρία χρόνια; Αφού ο Αναστόπουλος είναι «τοπ διαιτητής» στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξ ου κι η διαρκής παρουσία του στους τελικούς, γιατί να μην παίζει μέχρι τα 54;

Η ΕΟΚ λέει ότι ακολουθεί τη ΦΙΜΠΑ (όποτε τη βολεύει). Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη; Καθένας έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης. Για παράδειγμα στην Ισπανία το όριο ηλικίας είναι 55 έτη, σε Ισραήλ, Γερμανία, Αδριατική Λίγκα, Ευρωλίγκα δεν υπάρχει όριο. Άρα (άντε βγάλτε την Ευρωλίγκα εκτός) η διεθνής ομοσπονδία δεν έχει εκδώσει… οδηγία, οι εθνικές ομοσπονδίες κάνουν ό,τι θέλουν.

Η ΕΟΚ έχει πει ότι ακολουθεί το όριο της ΦΙΜΠΑ (όπως κι η ΟΔΚΕ), αλλά δεν είδαμε να μπαίνει στο κάδρο ο Χρήστος Χριστοδούλου (για παράδειγμα), που είναι εκ των κορυφαίων διαιτητών, έχει σφυρίξει σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμια, άρα ανήκει στην κατηγορία των 54άρηδων.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ήθελε η ΕΟΚ να επαναφέρει τον Παναγιώτη Αναστόπουλο (κι όχι μόνο) για τους δικούς της λόγους. Καλά έκανε. Δικό της είναι το… έργο, εκείνη αποφασίζει. Α, ξέχασα: Δεν ασχολείται με τη διαιτησία ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Απαραίτητη διευκρίνηση για να συνεχίσουμε… Ας επαναφέρει και τον Δουβή αν θέλει, ή τον Ταβουλαρέα. Ας πάει το όριο στα 80, ή στα 14, δικό της είναι το… μαγαζί κι ο ΕΣΑΚΕ τίμιο παραμάγαζο.

Μπορεί να μην μας κοροϊδεύει, ότι και καλά ακολουθεί τις αποφάσεις της ΦΙΜΠΑ; Μπορεί να πάρει μια φορά την ευθύνη για τα πεπραγμένα της; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά όσο γευστικό κι αν είναι το σανό, που επιχειρεί να ταΐσει τον κόσμο, βαρεθήκαμε να το βλέπουμε πάνω στο τραπέζι, ως κύριο πιάτο. Χρειάζεται και λίγη ποικιλία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ