Ζιάγκος : «Αποφασισμένο να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια»

Ζιάγκος : «Αποφασισμένο να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια»

«Οπωσδήποτε πρέπει να καλυφθεί το κενό του Έϊβερι, βρισκόμαστε σε κάποιες συζητήσεις», είπε στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο Πανιώνιος πέτυχε μια τεράστιας σημασίας νίκη με το 74-66 επί του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να τονίζει ότι οι παίκτες του μπορούν να σηκώσουν το ψυχολογικό βάρος του στόχου της παραμονής.

Επίσης ο Ελληνας τεχνικός έκανε ειδική αναφορά στον Έϊβερι Γούντσον ευχαριστώντας τον Αμερικανό για την προσφορά του, ενώ αποκάλυψε ότι η ΚΑΕ ψάχνει παίκτη προκειμένου να καλύψει το κενό του.

Οσα δήλώσε ο Ζιάγκος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ μεγάλη νίκη. Μεγάλη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μπορέσαμε να «ξεκολλήσουμε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να ατενίσουμε το μέλλον λίγο περισσότερο αισιόδοξα. Και αυτό γίνεται χάρις στις προσπάθειες όλων. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Πανιώνιος είναι ενωμένος σαν μια οικογένεια, σαν μια γροθιά, σε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το γνωρίζαμε όλοι από την αρχή.

Ένα εγχείρημα που έχει ιδιαίτερες ψυχολογικές επιβαρύνσεις και το οποίο επωμίζονται στις πλάτες τους τα παιδιά καθημερινά, δίνοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα τους δικούς μας «τελικούς». Η προσπάθεια απαιτεί κάποια ψυχικά χαρίσματα, τα οποία δεν τα διαθέτουν όλοι οι αθλητές. Αυτά τα παιδιά έχουν φτάσει επάξια ως εδώ και αποδεικνύουν ότι μπορούν να σηκώσουν αυτό το ψυχολογικό βάρος στις πλάτες τους και συγχαρητήρια γι’ αυτό.
Το ένα σκέλος είναι το καθαρά ψυχολογικό και το οποίο δεν πρέπει να το βγάζουμε από το μυαλό μας. Αγωνιστικά ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, που προερχόταν και αυτή από μια μεγάλη νίκη με πολύ υψηλό σκορ, με ένα καλό ελληνικό «κορμό», με καλή «χημεία» και ρόλους στο παιχνίδι της.

Κάναμε τις απαραίτητες προσαρμογές, στοχεύσαμε στα σημεία που νομίζαμε ότι αυτή η ομάδα έχει τις αδυναμίες της, προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες. Νομίζω ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Κάποιες μικρές διακυμάνσεις ψυχολογικές και αγωνιστικές για να τις αντιμετωπίσουμε κάναμε τις προσαρμογές μας στην διάρκεια του παιχνιδιού και πήραμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλους και προχωράμε στην επόμενη αγωνιστική μας υποχρέωση».

Για την αλλαγή ψυχολογίας μετά την ήττα από τον Άρη: «Νομίζω ότι ο τρόπος που αγωνίζονται τα παιδιά αμυντικά, η αμυντική τους αντίδραση και η εν γένει αμυντική συμπεριφορά τους πράγματι δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα σωματικά και ψυχικά τους αποθέματα, ξεκινώντας από την άμυνα. Αυτή ήταν μια προσέγγιση που δεν είχαμε βάλει ακόμη στο παιχνίδι μας. Από τον τρόπο που προσπαθούσαν τα παιδιά στην προπόνηση, καταλάβαμε ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει. Έγινε η αρχή από τον αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο, σήμερα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σύμπτωση, αλλά το αποτέλεσμα μιας συνολικής διαδικασίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος».

Για ενδεχόμενες αλλαγές ή προσθήκες στο ρόστερ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έϊβερι Γούντσον, γιατί κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι για δικούς του λόγους έχει ζητήσει να φύγει εδώ και ένα μήνα. Σε μια κατ’ ιδίαν κουβέντα που κάναμε, τον παρακάλεσα να μείνει και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του σε αυτή την προσπάθεια. Ο Έϊβερι έμεινε, τήρησε τον λόγο του και ερχόμενος να μας αποχαιρετήσει μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, του ζήτησα να παρατείνει την παραμονή του και θα τηρήσουμε τον λόγο μας να επιστρέψει στην οικογένεια του.

Θέλαμε να μείνει για να μας βοηθήσει και όχι απλά μόνο έμεινε ως παρουσία, αλλά έδειξε σωματικά και ψυχικά ότι ήταν 100% στην συνολική προσπάθεια. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Οπωσδήποτε πρέπει να καλυφθεί το κενό του Έϊβερι, βρισκόμαστε σε κάποιες συζητήσεις. Η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό στο μέτρο των δυνατοτήτων της, με αρκετές υπερβάσεις, αλλά και με μια φιλοσοφία που λέει ότι αυτή η ομάδα είναι και θα μείνει υγιής. Σε αυτή την λογική και βάση θα ψάξουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ