Τόλα: Αυτό είναι το ταλέντο που θέλει ο Παναθηναϊκός (vid)

Τόλα: Αυτό είναι το ταλέντο που θέλει ο Παναθηναϊκός (vid)

Μετά τον Λευτέρη Μαντζούκα, οι «πράσινοι» θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 17χρονο σέντερ του Περιστερίου.

Το όνομα του Τζουλιάνο Τόλα πιθανόν δεν σας λέει πολλά. Είναι όμως μάλλον η αρχή μιας πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας. Και ίσως μίας νέας πολιτικής που χαράσσουν στον Παναθηναϊκό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Μετά την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ έχει αναπροσαρμόσει την οικονομική πολιτική της και επιχειρεί ένα παιδομάζωμα με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα ήταν η αρχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επόμενος στόχος των δύο επικεφαλής του Παναθηναϊκού είναι ο Τζουλιάνο Τόλα, ο 17χρονος σέντερ του Περιστεριού με ύψος 2.12μ. Ο Τόλα προπονείται υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη στο Περιστέρι και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της Basket League.

Πέρυσι ο Τόλα ξεχώρισε στους τελικούς του παιδικού πρωταθλήματος, αφού ήταν ο καθοριστικός παίκτης στη νικηφόρα σειρά του Περιστερίου με 3-1 επί του Δούκα, με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο. Στον τελευταίο τελικό, ο Τόλα είχε σκοράρει 40 πόντους και είχε μαζέψει 20 ριμπάουντ.

Ο Τόλα, το 2018 βρέθηκε στο Περιστέρι από την ΑΕΚ. Κι εκεί εκτός από το ύψος που πήρε από τα 2,03μ έφτασε στα 2,08μ και πλέον αγγίζει τα 2,12μ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τζουλιάνο Τόλα έχει ήδη συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Παμπαίδων.

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα του είναι πλέον προφανής. Και δύο άνθρωποι με βαθιά γνώση του μπάσκετ όπως ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης προφανώς έχουν κατά νου στην ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Σε παιδιά που μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς για τους Πράσινους. Αυτή την εποχή οι ομάδες πια δεν αγοράζονται. Δημιουργούνται. Και ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης έπειτα απο διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν μοιάζει πλέον να το έχει πάρει απόφαση. Να μαζέψει τους καλύτερους νέους Έλληνες. Να επενδύσει σε αυτούς. Και να χαράξει ένα καλύτερο αύριο.

Η αρχή έγινε με τον Μαντζούκα. Τώρα ο δρόμος φαίνεται πως οδηγεί προς το Περιστέρι. Και ένα παιδί που ήδη συζητιέται καιρό τώρα στο ελληνικό μπάσκετ. Για τις προοπτικές του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ