Μουράτος : «Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στη διάρκεια, πρότυπο μου ο Σπανούλης»

Μουράτος : «Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στη διάρκεια, πρότυπο μου ο Σπανούλης»

Ο Βασίλης Μουράτος, σε συνέντευξη του, μίλησε για την εξαιρετική πορεία που κάνει το Λαύριο, ενώ αποκάλυψε πως πρότυπο του είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Βασίλης Μουράτος είναι από τους πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί το Λαύριο στη σεζόν, που είχε ως αποκορύφωμα τις δύο τεράστιες συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας γκαρντ παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον ΕΣΑΚΕ όπου μίλησε για την πορεία της ομάδας του, για τον προπονητή του, Χρήστο Σερέλη, αλλά και για τα πρότυπα που έχει από αθλητές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Μουράτου:

– Συνεχίσατε το νικηφόρο σερί σας νικώντας και τον Παναθηναϊκό, σπάζοντας και το δικό του αήττητο μία εβδομάδα μετά από αυτό της ΑΕΚ. Πως ήρθε αυτή η νίκη;

«Μία ακόμα μεγάλη νίκη για εμάς. Προερχόμαστε από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων απέναντι σε πολύ μεγάλα κλαμπ, με τεράστια ιστορία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Και περισσότερο γιατί οι κόποι μας ανταμείβονται.

Κάναμε ένα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό. Θεωρώ πως είναι απόρροια της πολύ καλής δημιουργίας που είχαμε, των αυτοματισμών που βγήκαν και της υπομονής όταν μας πίεσε ο Παναθηναϊκός.Μπήκαμε λίγο νωθρά, αλλά όταν έχεις προπονηθεί καλά και έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αυτό θα βγει κάποια στιγμή στο γήπεδο».

– Μετά από το αρνητικό ξεκίνημα, τι εκείνο που άλλαξε στην ομάδα και πλέον μετράτε έξι σερί νίκες;

«Πρώτον η σκληρή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Έχουμε παίκτες που διψούν για διάκριση και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις. Δεύτερον, αλλάξαμε πρόσωπο με την έλευση των Κόζι και Έβανς. Δύο πολύ ποιοτικών παικτών.

Και τρίτον, μετά από την ήττα από τον Ιωνικό Hellenic Coin που μας πείσμωσε πάρα πολύ, αποφασίσαμε να αλλάξουμε «τσιπάκι» και να αποδείξουμε πως είμαστε πολύ καλύτεροι απ’ ότι είχαμε παρουσιάσει ως εκείνη τη στιγμή. Και να δείξουμε σε όλους πως αξίζουμε να είμαστε ψηλότερα».

– Πως οριοθετείτε αυτό το «ψηλότερα»; Ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας;

«Δεν μας αρέσει να αρέσει να βάζουμε ταβάνι. Η ομάδα αποδίδει εξαιρετικά και αυτό που μας «χαροποιεί» είναι πως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα για να βελτιώσουμε. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες και οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο θεωρώ πως η ομάδα θα έχουμε λαμπρό μέλλον».

– Εσύ διανύεις ουσιαστικά την τρίτη «γεμάτη» χρονιά σου στην Stoiximan Basket League. Θεωρείς πως φέτος είναι η σεζόν που μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα;

«Σίγουρα βλέπετε περισσότερα από τα πράγματα που μπορώ να κάνω στο παιχνίδι μου. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που δείχνει ο κόουτς Σερέλης και με έχει χρίσει ηγέτη της ομάδας. Βέβαια έχω πολλά να βελτιώσω, αλλά το γεγονός οι δικές μου εμφανίσεις συνδυάζονται με ωραίο μπάσκετ και νίκες της ομάδας με χαροποιεί ιδιαίτερα».

– Τι… προτιμάς να σκοράρεις 20 πόντους ή να μοιράσεις 10 ασίστ;

«Όταν είσαι ηγέτης πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίρνεις τις ανάλογες αποφάσεις. Έχουν υπάρξει παιχνίδια φέτος που έχει χρειαστεί να σκοράρω και υπάρχουν όπως με τον Ηρακλή που η ομάδα έχει ανάγκη τη δημιουργία από εμένα».

– Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

«Έχω θέσει στόχο για τον εαυτό μου, να μην αφήνω καμία ημέρα να περνά ανεκμετάλλευτη και να βελτιώνομαι καθημερινά. Η Εθνική ομάδα είναι στα όνειρα μου, όχι μόνο στα «παράθυρα» αλλά να καταφέρω να καθιερωθώ. Και βέβαια η ατομική μου απόδοση να φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην ομάδα του Λαυρίου και να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν».

– Με τον κόουτς Χρήστο Σερέλη δείχνετε πως έχετε ταιριάξει αγωνιστικά. Ποια είναι τα στοιχεία που έχει και σε βοηθούν κι εσένα;

«Κατ’ αρχάς έχει χαρακτηριστικά που σπανίζουν πλέον. Στις ανθρώπινες σχέσεις. Εκτός του ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής είναι σπουδαίος άνθρωπος και εξαιρετική προσωπικότητα. Ο λόγος που έχουμε δέσει τόσο πολύ είναι γιατί υπάρχει τεράστια ειλικρίνεια μεταξύ μας. Και στις καλές και στις κακές στιγμές.

Ξέρω πως με πιστεύει και αυτό με βοηθά να αποδίδω στο γήπεδο. Kαι επίσης ξέρω πως έχει τεράστιες απαιτήσεις από εμένα. Και εγώ αυτό το εκτιμώ, στα καλά μου να με επαινεί και στα κακά μου να μου πει είσαι λάθος και να μου δώσει συμβουλή. Έχει δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη».

– Η μέχρι τώρα πορεία σας δημιουργεί άγχος για τη συνέχεια;

«Γενικότερα θεωρώ πως ο δεύτερο γύρος θα είναι τελείως διαφορετικός από τον πρώτο. Το κομμάτι του σκάουτινγκ θα μπει περισσότερο στο πως θα μας αντιμετωπίσουν. και επειδή έχουμε νέους παίκτες χρειάζεται η διπλάσια δουλειά ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι.

Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στη διάρκεια και σε μία δύο νίκες. Οπότε θεωρώ πως αν μείνουμε με τα μυαλά μέσα στα κεφάλια μας, θα έχουμε ανάλογη συνέχεια».

– Φέτος έχεις αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Λαύριο Megabolt. Στο παρελθόν έχεις συνυπάρξει με μεγάλους αθλητές όπως ο Βασίλης Σπανούλης. Έχεις πάρει πράγματα από εκείνον;

«Δεν γίνεται να συνυπάρξεις με τον Σπανούλη και να μην κερδίσεις πράγματα. όλη μου η παρουσία στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από εικόνες και εμπειρίες που αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Και όταν σου δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσεις σε μια ομάδα είναι η ευκαιρία να δείξεις… αυτά που έμαθες».

– Έχεις αθλητές πρότυπα;

«Σίγουρα. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Σλούκας, που παίξαμε μαζί στην πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό».

– Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, πώς κρίνεις το πρωτάθλημα; Πώς πιστεύεις πως θα εξελιχθεί;

«Είναι ιδιόμορφο το γεγονός πως δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Έχει επηρεάσει πολύ τις ομάδες αυτό. Δεδομένων των συνθηκών θεωρώ πως γίνεται ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι σε καλό επίπεδο και παίζεται υψηλού επιπέδου μπάσκετ. θεωρώ πως θα παραμείνει η μάχη και για την παραμονή και για τα πλέι οφ ως το τέλος».

– Πώς βιώσατε φέτος την περιπέτεια με τον κορωνοϊό μέσα στην ομάδα;

«Είχαμε άγχος πρώτα απ’ όλα για την υγεία των συμπαικτών μας όπως και όλων όσοι είναι γύρω στην ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Κάναμε 30 με 40 μέρες για να βρεθούμε όλοι μαζί. Ουσιαστικά ήταν σαν να μην έχουμε κάνει προετοιμασία. Κι εμείς προσαρμοζόμαστε σε ό,τι ακούμε από τους γιατρούς»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ