Φασούλας : «Πρέπει να παίζει στη Α1 ο Ολυμπιακός – Δεν επιστρέφω για να γίνω η 5η φάλαγγα»

Φασούλας : «Πρέπει να παίζει στη Α1 ο Ολυμπιακός – Δεν επιστρέφω για να γίνω η 5η φάλαγγα»

Αποκαλυπτική συνέντευξη από τον Παναγιώτη Φασούλα, που μίλησε για τον Ολυμπιακό και την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΟΚ.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Παναγιώτης Φασούλας, με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα να υπογραμμίζει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγόρια.

Ο 57χρονος μίλησε για την υποψηφιότητά του στις εκλογές τη ΕΟΚ, ενώ αναφέρθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον Νίκο Γκάλη, αλλά και τη διαιτησία του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Pic ‘N Roll» της Cosmote TV :

Για την υποψηφιότητά του: «Μα δεν πρέπει να ζητήσεις την άδεια;», μου λένε. Είμαι 57 ετών, έχω εκλεγεί δύο φορές βουλευτής, έχω εκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά… Εφόσον ο κύριος Βασιλακόπουλος ήταν υποψήφιος θα του έλεγα ότι είμαι και εγώ υποψήφιος. Δεν είμαι απέναντι στη σημερινή διοίκηση. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να ζητήσω την άδεια. Ο νέος νόμος επιτρέπει μία οκταετία. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε κουμπαριές».

Για την ΚΕΔ: «Πρέπει να είναι έμμισθη και να της δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Αν δεν τα πας καλά, θα πρέπει να αποχωρήσεις για να έρθει άλλος. Αυτοί που ορίζουν διαιτητές, δεν μπορούν και να τους αξιολογούν. Πρέπει να υπάρχει βαθμολογία διαιτητών σε όλες τις κατηγορίες και από τον γηπεδούχο και απ’ τον φιλοξενούμενο. Θα δώσει στον διαιτητή το δικαίωμα και την υποχρέωση να σφυρίζει καλά. Ένας αθλητής που δεν παίζει καλά, τον βγάζει ο προπονητής. Δεν είναι κακό να γίνει και με τους διαιτητές, όχι σιωπηλά. Δεν είναι ελληνική δικαιοσύνη, διαιτητές είναι. Δεν μιλάω για υπόγειες διαδρομές, αλλά για την εμφάνισή του κάθε διαιτητή».

Για τον Γκάλη: «Αποδεικνύεται ο Γκάλης δεν είναι ο “γκανγκστερ”. Είναι γκάνγκστερ στο παιχνίδι του. Λέει ότι δεν… πουλάω τους συμπαίκτες μου, για να κάνω κάτι άλλο. Θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά είναι πιστός σε αυτή την ομάδα των παικτών. Το 1987 γεννήθηκε το μπάσκετ. Συνεχίστηκε και μετά, αλλά η σπορά μπήκε το 87. Εμείς δεν το έχουμε τιμήσει αρκετά. Δεν είναι αρκετή μία πλακέτα κάθε 20 χρόνια. Μπορούμε να παίξουμε και ρόλο. Και ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, για να μην ακυρώσω κανέναν. Ο Γκάλης είναι υπερκομμάτι αυτής της προσπάθειας».

Για τον Φιλίππου: «Είναι φίλος και αδερφός μου πολλά χρόνια. Του ζήτησα να συμπράξει από τους πρώτους. Δεν σημαίνει ότι πάει απέναντι. Είναι υποψήφιος ο Βασιλακόπουλος; Δεν είναι. Το διευκρινίζω για να μην μπερδευόμαστε».

Για τις εκλογές: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν, μπορεί στο τέλος Μαρτίου. Έχει κλείσει το μητρώο σωματείων από τον Δεκέμβριο. Δεν μπορώ να πειστώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 370 σωματεία. Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να συρρικνώνει το μπάσκετ, κάνει λάθος. Εκεί που οργώνει ο διάολος, θερίζει ο Θεός».

Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι “δολοφονία χαρακτήρα”. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω τη Μάρθα Βούρτση. Λες και είμαι ο μόνος που έφυγε από την ομάδα του για μία άλλη. Όλα αυτά διαμορφώνουν χαρακτήρα. Δεν μπορούν να σε αγαπήσουν όλοι».

Για τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να παίζει στην Α1. Πρέπει να δούνε οι ομάδες αν τον θέλουν στην Α1. Με τον τρόπο που ανέλυσα τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός θα αλλάξει γνώμη. Δεν γύρισα στο χώρο που με έχει αναδείξει για να γίνω η 5η φάλαγγα και να ξεφτιλιστώ. Θέλω να είμαστε περήφανοι για το επίπεδο του μπάσκετ στη χώρα σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατηγορίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ