Παναθηναϊκός – Αρης 94-72

Παναθηναϊκός – Αρης 94-72

Οι Πράσινοι με τον νεοφερμένο Μπρέι να έχει 8/14 τρίποντα, επικράτησαν εύκολα με 94-72 του Αρη για την Basket League, αλλά έχασαν τον Παπαπέτρου, που έπαθε διάστρεμμα και είναι αμφίβολος για τη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα.

Με τον Μπρέι να είναι εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και να έχει 8/14 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 94-72 τον Αρη στο ΟΑΚΑ, για την 15η αγωνιστική της Basket League.

Μια νίκη, που δεν την χάρηκαν όσο θα ήθελαν στο Τριφύλλι, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαθε διάστρεμμα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Κάτας να αντιμετωπίζει τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

O Τι Τζέι Μπρέι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, με τον Αμερικανό γκαρντ του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει 25 πόντους, έχοντας 57% ευστοχία στα σουτ που εκτέλεσε έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Διψήφιοι ήταν επίσης οι Μπεν Μπέντιλ (13π.), Σέλβιν Μακ (12π.), Λευτέρης Μποχωρίδης (11π., 6ρ., 7ασ.), ενώ για τον Άρη ξεχώρισε ο Γιάννης Κουζέλογλου, που σημείωσε double-double, έχοντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Με αυτή τη νίκη το Τριφύλλι ανέβηκε στο 11-2, ενώ οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στο 4-10.

Οι Πράσινοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Αρη και πλέον προετοιμάζονται για το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (2/3, 21:00), ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι την Μπάγερν Μονάχου στην «Audi Dome» (4/3, 21:30). Οσον αφορά στον Παπαπέτρου, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα (1/3).

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (9-8), με τους Πράσινους να έχουν πρωταγωνιστή τον Μποχωρίδη και τους Κίτρινους τον Τσάλμερς. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στο ΟΑΚΑ να δείχνει 19-19.  Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, βελτιώθηκαν στην επίθεση και βρέθηκαν γρήγορα στο +7 (30-23). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 30-28 στο 16’, με τον Παναθηναϊκό, όμως, να πατάει… γκάζι στα τελευταία λεπτά και να κλείνει το ημίχρονο στο +9 (43-34). Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Παπαπέτρου, ο οποίος στο 17’ αποχώρησε από το παρκέ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα αριστερής ποδοκνημικής.

Ο Μπρέι ξεκίνησε «ζεστός» το δεύτερο ημίχρονο και με τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό στο 46-34, με τον Αμερικανό λίγο αργότερα να εκτοξεύει τη διαφορά στους 17 (56-39). Ο Μποχωρίδης με νέο τρίποντο στρογγύλεψε τη διαφορά στους 20 (59-39), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό στο +22 (70-48). Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα ο Κατας έριξε στο παρκέ και τον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να παραμείνει σοβαρός και τον Αρη ουσιαστικά να έχει παρατήσει το παιχνίδι. Ο Μπρέι συνέχισε να… βομβαρδίζει έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με την κόρνα τη λήξης να βρίσκει τους Πράσινους νικητές με 94-72 και τον Αμερικανό με 8/14 τρίποντα.

Τα Δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-72.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ