Γκλεν Κόζι : Ο «στρατηγός» που άλλαξε την εικόνα του Λαυρίου

Γκλεν Κόζι : Ο «στρατηγός» που άλλαξε την εικόνα του Λαυρίου

Ο Γκλεν Κόζι είναι ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη το παιχνίδι του Λαυρίου και μεταμόρφωσε την εικόνα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη προς το καλύτερο.

Λένε πως ένας παίκτης δεν μπορεί να φέρει από μόνος του την… άνοιξη σε μια ομάδα. Σίγουρα όχι. Μπορεί όμως με τον τρόπο του παιχνιδιού του να βάλει σε τάξη τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να αλλάξει όλη η εικόνα.

Εκείνος που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο είναι ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου. Ο Αμερικανός γκαρντ με τις εμφανίσεις του άλλαξε το κλίμα στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη που από τη στιγμή που τον απέκτησε πηγαίνει… τρένο.

Ο Κόζι δεν ήρθε από το πουθενά. Πρόκειται για έναν αθλητή που είναι 29 ετών και έχει περάσει από πολλές χώρες της Ευρώπης όπως η Λετονία, η Γαλλία, η Πολωνία κλπ. Διαθέτει εμπειρία και μπορεί να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα πολύ καλά.

Αυτό που κατάφερε στο Λαύριο όμως δεν το είχε πετύχει πουθενά. Ανακοινώθηκε από τον σύλλογο στις αρχές Δεκέμβρη, τη στιγμή που το ξεκίνημα της ομάδας ήταν κακό με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο κόουτς Σερέλης είτε επέλεξε να μην αποκτήσει κάποιον καθαρό πλεϊμέικερ, είτε δεν είχε βρει τον άνθρωπο που θα του κάνει το -λεγόμενο- κλικ. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν του βγήκε σε καλό. Μέχρι φυσικά ο 29χρονος γκαρντ να πατήσει παρκέ και να τον δικαιώσει για την επιλογή του.

Από εκείνο το διάστημα το Λαύριο έχει δώσει 14 συνολικά αγώνες με το ρεκόρ του να είναι το τρομακτικό 13-1! Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και κάνοντας όλους όσους ασχολούνται με την πορτοκαλί «θεά» να παρακολουθούν αυτήν την πολύ όμορφη ιστορία.

Τι έδωσε όμως ο Κόζι που δεν είχε η ομάδα; Αρχικά έναν άνθρωπο να κουμαντάρει το παιχνίδι και να βάζει σε τάξη τους υπόλοιπους παίκτες οι οποίοι είναι νεαρής ηλικίας και με ενθουσιασμό που πολλές φορές μπορεί να τους παρασύρει.

Ο Κόζι έχει όλα αυτά στοιχεία, βοηθώντας παράλληλα τόσο στην άμυνα, παρά το ύψος του (1,83), όσο και στην επίθεση. Είτε πασάροντας, είτε σουτάροντας, ενώ μπορεί να φθείρει τους αντιπάλους του κερδίζοντας 3,7 φάουλ ανά παιχνίδι.

Πλην του οργανωτικού στοιχείου, όπου δίνει 55 ασίστ για μόλις 24 λάθη (δείγμα πόσο καλά προστατεύει τη μπάλα) ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός από τη γραμμή του τριπόντου, σουτάροντας με πάρα πολύ καλό 43,3%, ενώ συνολικά έχει 40% στα εντός πεδιάς.

Παράλληλα, μετρά 11,1 πόντους, 4 ασίστ, 1,7 ριμπάουντ και 11,6 στο σύστημα αξιολόγησης, όντας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να… τρίβει τα χέρια του με τη διάνα που πέτυχε στον ρόλο του πλεϊμέικερ.

Την Κυριακή (14/3) ο Κόζι απέναντι στο Περιστέρι βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη με σκορ 88-71 έχοντας 12 πόντους, 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Με το Περιστέρι ήταν και το ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου έδειξε τι μας περίμενε στο μέλλον.

«Ο Κόζι ξεκίνησε να παίζει από το παιχνίδι με το Περιστέρι και από τότε έχουμε κάνει μόνο μία ήττα. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο γεγονός πως έχει ηρεμήσει τους υπόλοιπους γκαρντ της ομάδας. Έχει μια ισχυρή προσωπικότητα κάτι το οποίο χρειαζόμασταν, ενώ είναι και ανταγωνιστικός ακόμα και στην προπόνηση. Η προσθήκη του ήταν αυτή που έδωσε στην ομάδα την ασφάλεια και την πίστη για να πετύχουμε νίκες», ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού για όσα έδωσε ο Αμερικανός.

Ο 29χρονος γκαρντ ήρθε στο Λαύριο με σκοπό να ενισχύσει την περιφέρεια σε μία δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο. Όχι μόνο βοήθησε, αλλά αποτέλεσε τη… σπίθα, το κομμάτι που έλειπε, για να φτάσει η ομάδα εκεί που βρίσκεται τώρα. Είναι το μυαλό του Χρήστου Σερέλη μέσα στο γήπεδο και η πορεία του Λαυρίου με τον Κόζι ως «στρατηγό» στο παρκέ μιλάει από μόνη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ