O «σωλήνας» φεύγει, ο Ολυμπιακός έρχεται

O «σωλήνας» φεύγει, ο Ολυμπιακός έρχεται

Η επανεκκίνηση της Α2 έχει «μετάφραση» για όσα έρχονται

Θέμα ημερών οι εκλογές στην ΕΟΚ. Και ότι και να γίνει, είτε πρόκειται για τον Παναγιώτη Φασούλα (που είναι δεδομένα η πιο σοβαρή υποψηφιότητα), είτε για τον Λιόλιο το μόνο σίγουρο είναι ότι η εποχή Βασιλακόπουλου ολοκληρώνεται (επιτέλους) για το ελληνικό μπάσκετ.
Ένα το κρατούμενο λοιπόν.

Και ένα δεύτερο: Η αποψινή απόφαση των λοιμοξιολόγων για την επανεκκίνηση μιας σειράς πρωταθλημάτων. Ανάμεσα τους και η Α2 του μπάσκετ. Εξέλιξη που προφανώς δίνει το δικαίωμα στον –αναπτυξιακό- Ολυμπιακό να «κερδίσει» ούτως ή άλλως την άνοδο του στην Α1.
Να μου πεις χρειάζεται κάτι τέτοιο; Φυσικά και χρειάζεται. Ούτε τον… πυρετό τους δεν θέλουν οι Ερυθρόλευκοι και από τον ΕΣΑΚΕ, την άλλη «δημοκρατία» που οι εκλογικές διαδικασίες τελείωναν με 1-13.

Σχηματίζονται λοιπόν δύο δεδομένα που με έναν τρόπο δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι μπορεί να το σκεφτεί σοβαρά για το αν θελήσει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και που όντως θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Δύο χρόνια τώρα δεν ασχολείται κανείς με το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί; Διότι λείπει ο Ολυμπιακός. Δύο χρόνια επίσης οι Ερυθρόλευκοι πληρώνουν ένα επιπλέον τίμημα διότι συμμετέχοντας μόνο σε μια διοργάνωση δεν έχουν τον απαραίτητο ρυθμό στην Ευρωλίγκα. Εκεί που υπάρχει και το κανονικό μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει 4 ματς στην Α2, αφού το πρωτάθλημα είχε διακοπεί λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας τον περασμένο Νοέμβριο. Μέχρι και σήμερα που έδωσε το «ΟΚ» η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν υπήρχε δράση ούτε και προπονήσεις πλέον όμως όλα είναι ανοιχτά για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 4η θέση με 3 νίκες και μια ήττα, όμως οι τρεις πρώτοι έχουν 5 παιχνίδια και όχι 4 όπως ο Ολυμπιακός. Μαζί με εκείνο το παραπάνω που θα δώσει ο Ολυμπιακός θα φτάσει πιθανότατα τους υπόλοιπους και αυτόματα θα είναι το Νο. 1 φαβορί για την άνοδο.

Συνολικά απομένουν 25 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και με την ολοκλήρωση του ανεβαίνουν δυο ομάδες στην Basket League, με τον Ολυμπιακό να είναι το πρώτο φαβορί, μαζί με το Μαρούσι και τον Απόλλωνα Πάτρας.

Δείτε τη βαθμολογία της Α2:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ