Τώρα το θυμήθηκαν: «Εχασε το μπάσκετ» (vid)

Τώρα το θυμήθηκαν: «Εχασε το μπάσκετ» (vid)

Θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό τώρα που το ελληνικό μπάσκετ έχει καταρρεύσει. Δεύτερη σερί μέρα που ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, βγαινει στην τηλεόραση και... παρακαλάει τους Πειραιώτες.

Τελικά έχει μεγάλη πλάκα το ελληνικό μπάσκετ. Ειδικά αυτές τις ημέρες που ο Τιτανικός βυθίζεται και οι… βιολιστές συνεχίζουν το κονσέρτο τους.

«Λείπει ο Ολυμπιακός», «ανήκει στην Α1 ο Ολυμπιακός». «Δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό». Λίγο ακόμη και θα το πιστέψουν και όλας αυτοί που η ιστορία κατέγραψε και την στάση αλλά και τον ρόλο τους προ διετίας. Τότε που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είπαν… αντίο στη βρωμιά μιας ολόκληρης εποχής.

Τώρα λοιπόν που φεύγει ο Βασιλακόπουλος και πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου. Τώρα που ξεκινά η Α2 και η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων θα κερδίσει την άνοδο; Τώρα που όλοι καταλαβαίνουν πως τα πράγματα αλλάζουν; Τώρα τα θυμήθηκαν όλα. Και την απουσία του Ολυμπιακού. Και την ανάγκη μετακόμισης της διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ από την ΕΟΚ. Και άλλα… πολλά.

Και η μεγαλύτερη πλάκα; Είναι που υποστηρίζουν, ότι τα… έλεγαν από τότε. Από τότε που οι ψηφοφορίες στον ΕΣΑΚΕ ήταν 13-1 σε βάρος των Ερυθρόλευκων. Δεν πειράζει. Όλα καλά. Και κυρίως: Όλοι καλά. Δεν έπαθε κανείς… αμνησία.

Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει μόνο αν το θέλει αυτός. Και δεν χρειάζεται παραινέσεις από κανέναν.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Διότι κάποιοι έχουν πιάσει στασίδι στις τηλεοράσεις αυτές τις ημέρες. Η συνέντευξη του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική.

«H φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην πρώτη κατηγορία. Αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια δεν βρήκε κανέναν κερδισμένο, το ελληνικό μπάσκετ έχασε.

Από δω και πέρα μετά την απόφαση που πάρθηκε για την Α2 που ξεκινά πάλι και όπως προβλέπεται από την γενική συνέλευση πέφτει μία ομάδα και ανεβαίνουν δύο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβει μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Το θέμα της διαιτησίας απασχολεί σε όλα τα πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα ο νόμος προβλέπει η ΚΕΔ να ορίζεται από την ΕΟΚ. Για να αλλάξει θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και αξιολόγηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γαλατσόπουλος.

Δείτε τη συνέντευξη στο Cosmote TV:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ