Καββαδάς : Το… παιδί του Μπαρτζώκα βρίσκει ξανά τον δρόμο του

Καββαδάς : Το… παιδί του Μπαρτζώκα βρίσκει ξανά τον δρόμο του

Από τον Πανιώνιο και την... εκτόξευση, την εμπειρία στον Ολυμπιακό, την πτώση και την «αναγέννηση» στον Ηρακλή. Ο Βασίλης Καββαδάς έχει περάσει πολλά στην καριέρα του και to10.gr σας παρουσιάζει τον Έλληνα σέντερ που αποτελεί ξανά στόχο των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση παικτών που θα πλαισιώσουν την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο με κάποια ονόματα να έχουν γίνει γνωστά. Ένα από αυτά είναι και του Βασίλη Καββαδά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει τοποθετημένο στο μπλοκάκι του τον Έλληνα σέντερ ο οποίος αρέσει τον τεχνικό των Πειραιωτών. Οι δυο τους γνωρίζονται πάρα πολύ καλά καθώς έχουν συνεργαστεί συνολικά τρεις σεζόν. Δύο στον Πανιώνιο και άλλη μία στους «ερυθρόλευκους».

Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ο Καββαδάς θεωρήθηκε ως ένας παίκτης που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στο… πικ των δυνατοτήτων του. Παρ’ όλα αυτά όμως εξελίχθηκε σε ένα πολύτιμο «εργαλείο» για όποια ομάδα αγωνίστηκε προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στους προπονητές του.

Πρόκειται για έναν σέντερ με απίστευτη δύναμη, που μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε αντίπαλο και να του κάνει τη ζωή δύσκολη, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Διαθέτει πολύ καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι, είναι ικανότατος ριμπάουντερ και έχει έφεση στις τάπες προσφέροντας και παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Από τον Ιωνικό Νίκαιας στον Πανιώνιο και την… εκτόξευση

Ο 29χρονος πλέον σέντερ ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 στον Ιωνικό Νίκαιας, όπου έδειξε αμέσως τα στοιχεία που διέθεται όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Οι εμφανίσεις του έφεραν το ενδιαφέρον του Πανιωνίου και το 2010 έγινε παίκτης των «κυανέρυθρων». Ήταν επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τις τύχες του συλλόγου. Ο Έλληνας τεχνικός μπόρεσε να δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα με νέους παίκτες όπως ο Καββαδάς, ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, σε συνδυασμό με καλούς ξένους, κάνοντας πάρα πολύ καλές σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η συνεργασία τους κράτησε δύο χρόνια, όταν ο Μπαρτζώκας αποχώρησε για να αναλάβει το τιμόνι του Ολυμπιακού το 2012, αφήνοντας ένα ισχυρό σύνολο και τον νεαρό τότε σέντερ να γίνεται καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι. Στον Πανιώνιο παρέμεινε για ακόμη μία σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Παρών στο Eurobasket 2013

Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον τότε Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος τον πίστεψε δίνοντας του τη δυνατότητα να βρίσκεται στη 12αδα της «Επίσημης Αγαπημένης» για το Eurobasket του 2013!

Αποτέλεσε την τριάδα των σέντερ μαζί με τους Γιάννη Μπουρούση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη, παίζοντας σε 6 αγώνες και έχοντας 2,8 πόντους, 1,2 ριμπάουντ, με την Ελλάδα να τερματίζει 11η.

Το μεγάλο «άλμα» στον Ολυμπιακό

Οι επιδόσεις του Καββαδά παρακολουθούνταν στενά από τον Μπαρτζώκα ο οποίος αποφάσισε να του δώσει τη μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον παίκτη να ντύνεται στα «ερυθρόλευκα» τον Νοέμβριο του 2013.

Έμεινε στον Πειραιά για δύο σεζόν (μία ως δανεικός στον Αρκαδικό), καταγράφοντας μικρό χρόνο στη Euroleague και περισσότερο στην Α1. Το έργο του Έλληνα σέντερ μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς είχε μπροστά του παίκτες όπως οι Μπράιαντ Ντάνστον, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Μίρζα Μπέγκιτς και Σέντρικ Σίμονς με κάποιους από αυτούς να θεωρούνται από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης. Συνολικά σε 21 αγώνες ο Καββαδάς σημείωσε 14,8 πόντους με 6,4 ριμπάουντ μέσο όρο. Χαρακτηριστικό ήταν πως την περίοδο 2015/16 αναδείχθηκε πρώτος στα κοψίματα (36), στα εύστοχα δίποντα (119) και στα κερδισμένα φάουλ (146) με τον Αρκαδικό.

Αλλαγή σελίδας με τον Άρη και η ΑΕΚ

Στις 25 Ιουλίου 2016 έμεινε ελεύθερος από τους Πειραιώτες και αποφάσισε να υπογράψει με τον Άρη. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε σε 25 αγώνες έχοντας 9 πόντους μέσο όρο και 3,8 ριμπάουντ. Αλλά το καλοκαίρι του 2017 κέρδισε την «ελευθερία» του υπογράφοντας με την ΑΕΚ.

Εκεί ο Καββαδάς έδειξε πως παραμένει ακόμα σε ένα καλό επίπεδο αποτελώντας βασικό κομμάτι της Ένωσης,  καταφέρνοντας να κερδίσει δύο τίτλους το 2018. Το Κύπελλο Ελλάδας και φυσικά το Basketball Champions League στο final four της Αθήνας. Με τον  «δικέφαλο» όμως αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών τα οποία τον κράτησαν πίσω με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 2019.

Ο Ηρακλής και η «αναγέννηση»

Ο Ηρακλής πήρε την άνοδο για την Α1 στα μπαράζ, το 2019, και ήταν λογικό πως έψαχνε παίκτες με εμπειρία στην πρώτη κατηγορία που θα τον βοηθήσουν ενόψει της δύσκολης σεζόν. Ο Καββαδάς ήταν ελεύθερος αποφασίζοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του να μετακομίσει τη Θεσσαλονίκη. Και δεν το μετάνιωσε αφού με τις εμφανίσεις του μέσα στην σεζόν κέρδισε επάξια την επάνοδο του στην Εθνική Ανδρών, ενώ έκανε την επανεμφάνιση του στο Ελληνικό All Star Game, καταγράφοντας 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1,1 τάπες κατά μέσο όρο σε 18 αγώνες, με 58% στα δίποντα και 61% στις βολές.

Στις 29 Ιουλίου 2020, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή μέχρι το 2021, ορίστηκε ως ένας εκ των τριών αρχηγών και αποτελεί τον βασικό σέντερ του «γηραιού» με τον οποίο έφτασε ως τα προημιτελικά του FIBA Europe Cup πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Καββαδάς δείχνει πως πλέον έχει βρει  τον δρόμο του και τον παλιό καλό του εαυτό με τον Ηρακλή, θυμίζοντας μας ξανά για πιο λόγο χαρακτηρίζεται ακόμα ένας από τους πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς ψηλούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ