Ολυμπιακός: Η «καψούρα» του Μπαρτζώκα έστησε γλέντι τελικού (vids)

Ολυμπιακός: Η «καψούρα» του Μπαρτζώκα έστησε γλέντι τελικού (vids)

Ο Τάισον Κάρτερ με μια μαεστρική εμφάνιση «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό και έδειξε γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει σαν... τρελός στον Ολυμπιακό.

Το Λαύριο πανηγύρισε μια τεράστια νίκη εντός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στην παράταση με 94-89 και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών της Basket League και συνεχίζει να ονειρεύεται… Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και καθάρισε τον Παναθηναϊκό, με τον Τάισον Κάρτερ να κάνει πράγματα και θαύματα και να παίρνει από το χέρι το Λαύριο και να το οδηγεί στη νίκη.

Ο Αμερικανός γκαρντ που στον πρώτο τελικό δεν ήταν καλός, πήρε το όπλο του και με μια μαεστρική εμφάνιση καθοδήγησε τους συμπαίκτες του και έφερε τη σειρά στα ίσια, δείχνοντας γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει σαν… τρελός στον Ολυμπιακό. Ο Κάρτερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και ένα clutch τρίποντο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όπου έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ γενικότερα έμοιαζε ασταμάτητος κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο 23χρονος γκαρντ (1μ.93) κάνει θραύση με την ομάδα-θαύμα της σεζόν, το Λαύριο. Είχε 13.73 πόντους στην κανονική περίοδο (53.8% στο δίποντο, 52% στο τρίποντο, 72.3% στις βολές), 3.55 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 13.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26:16 σε 22 αγώνες, ενώ στα playoffs έχει 15.3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 15.6 ranking ανά 30:26 σε επτά ματς.

Είναι ένας εξαιρετικός σούτινγκ γκαρντ, ενώ ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων και μπήκε στο μάτι αρκετών ομάδων, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να τον κάνει δικό του καθώς τον παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τον έχει δει να λειτουργεί υπό πίεση, να κερδίζει τις κορυφαίες ομάδες της Α1 και να δείχνει χαρακτήρα αθλητή που μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, άμεσα.

Ο Μπαρτζώκας από την πλευρά του βλέπει έναν μεγάλο σκόρερ, που μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ είναι και σε προσιτή τιμή. Στους τελικούς δεν ξεκίνησε καλά, όμως στο δεύτερο παιχνίδι έκλεψε την παράσταση και απέδειξε γιατί είναι στραμμένα πάνω του «ερυθρόλευκα» μάτια και μετά την ολοκλήρωση των τελικών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ