Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων προπονητών

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων προπονητών

Ο Παναθηναϊκός έλυσε τη συνεργασία του με τον Όντεντ Κάτας, ο οποίος έγινε ο έβδομος προπονητής των «πρασίνων» που αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία τα τελευταία εννιά χρόνια, δηλαδή μετά από την εποχή του Ομπράντοβιτς που είχε μείνει επί 13 σερί χρόνια (1999-2012).

Ο Όντεντ Κάτας αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Πρίφτη να θεωρείται ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει.

Ο Ισραηλινός  ήρθε στους «πράσινους» στις 14 Ιανουαρίου και συμφώνησε για ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, παρά την κατάκτηση του νταμπλ, η παρουσία του Κάτας δεν κρίθηκε ικανοποιητική, με την διοίκηση του Παναθηναϊκού να αποφασίζει την απομάκρυνσή του.

Έτσι, έγινε ο έβδομος προπονητής που αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του «Τριφυλλιού» τα τελευταία εννιά χρόνια, δηλαδή στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Ο θρυλικός Σέρβος τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο των «πρασίνων» επί 13 σερί σεζόν (1999-2012).

Παρακάτω ακολουθεί ένα ιστορικό με τις συνεχείς αλλαγές στον «πράσινο» πάγκο μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς:

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήρθε ως ο διάδοχος του «Ζοτς» τον Ιούλιο του 2012 και αποχώρησε τον Μάρτιο του 2014 μετά από μια ήττα από την Μπασκόνια. Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος απολύθηκε τον Μάιο του 2015.

Ακολούθησε ο ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τον Ιούνιο του 2015, ο οποίος παρέμεινε στον Παναθηναϊκό μέχρι τον Απρίλιο του 2016, για να επιστρέψει ο Πεδουλάκης, αλλά η συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 88-63 τον οδήγησε στην αποχώρηση για δεύτερη φορά.

Ο Τσάβι Πασκουάλ τον αντικατέστησε, μέχρι να απολυθεί τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από τη βαριά ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 89-68.

Στη συνέχεια ήρθε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έκανε δύο θητείες στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη κράτησε από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 (στο μεσοδιάστημα υπήρξε η τρίτη επιστροφή του Πεδουλάκη που έμεινε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019) και η δεύτερη από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Η τελευταία αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν ήταν αυτή του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος απολύθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 2021.

Δέκα μέρες αργότερα, ο Όντεντ Κάτας υπέγραψε συμβόλαιο ενάμιση χρόνου και διαδέχτηκε τον Βόβορα στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού. Το πέρασμά του, όμως, από τον πάγκο αποδείχθηκε σύντομο. Πέντε μήνες μετά (24 Ιουνίου 2021), ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ισραηλινό τεχνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ