Ιωνικός – Ανακοίνωσε νέο προπονητή τον Κούρο Σεγκούρα

Ιωνικός – Ανακοίνωσε νέο προπονητή τον Κούρο Σεγκούρα

Ο Ιωνικός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό Κούρο Σεγκούρα ενόψει της νέας δύσκολης σεζόν που έρχεται.

Ο Ισπανός Κούρο Σεγκούρα θα είναι ο νέος προπονητής του Ιωνικού στο μπάσκετ για ερχόμενη χρονιά. Ο Σεγκούρα θα αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα στην δύσκολη χρονιά που έρχεται τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας στο Europe Cup της FIBA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

Ο ΙΟΝΙΚΟS NIKAIA BC HNC REVOLUTION ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ισπανό προπονητή, Curro Segura, για τη νέα σεζόν.

Ο Francisco Segura Gómez, όπως είναι το πλήρες όνομα το νέου προπονητή της ομάδας μας, θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον IONIKOS NIKAIA BC HNC REVOLUTION σε Basket League και FIBA Europe Cup στη διάρκεια της σεζόν 2021/22.

Έχει γεννηθεί στις 7 Απριλίου του 1972 στην Γρανάδα και βρίσκεται στους πάγκους για σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή το 1993. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως head coach ήταν η Costa Moril του 1996, ενώ συνέχισε στις Granada και Linense La Linea, πριν καταλήξει το 2002 στην Menorca, την οποία μάλιστα ανέβασε και προπόνησε στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Το 2007 ανέλαβε την Zaragoza, την οποία επίσης επανέφερε στην ACB, κι έπειτα βρέθηκε στην Obradoiro (2009/10). Έπειτα από μία ακόμη διετία στην Granada, τη σεζόν 2012/13 υπήρξε assistant coach στην Unicaja Malaga, που αγωνιζόταν και στην Euroleague, κι ακολούθως είχε μία τριετή περιπλάνηση εκτός Ισπανίας. Συγκεκριμένα δούλεψε σε Κίνα (Jilin Northeast Tigers), Ουρουγουάη (Atletico Aguada) και Βενεζουέλα (Gigantes de Guayana).

Τη σεζόν 2017/18 δούλεψε ξανά σε επίπεδο Euroleague ως assistant coach της Baskonia, πριν ακολουθήσει η τριετία στην Real Betis. Ανέλαβε την ομάδα το 2018, την ανέβασε στην ACB και την καθοδήγησε στην κορυφαία κατηγορία μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, όταν κι αποχώρησε.

Coach, σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ