Basket League : Έσπασε το φράγμα των 2.000 ασίστ ο Σπανούλης

Basket League : Έσπασε το φράγμα των 2.000 ασίστ ο Σπανούλης

Ο δεύτερος παίκτης -μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη- που φθάνει και ξεπερνά τις 2.000 ασίστ στην Basket League έγινε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ανέβηκε και στην 7η θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές. 

Σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά έφτασε στο Ρέθυμνο ο Βασίλης Σπανούλης. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που έφτασε και ξεπέρασε τις 2.000 (έχει πλέον 2.006). Ο πρώτος που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα, ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης στις 7 Ιουνίου 2015 και στον 1ο τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Πέραν αυτού του ιστορικού επιτεύγματος και όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι από σήμερα 7ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League. Έφτασε τις 463 και ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή. Η θέση του στη σχετική λίστα του Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) είναι πλέον η 9η.

Τα άλλα δύο στοιχεία που προέκυψαν μετά το τέλος του αγώνα Ρέθυμνο – Ολυμπιακός

*Με τις τέσσερις τάπες που μοίρασε σήμερα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αφενός ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση κι αφετέρου έγινε ο 7ος μπλοκέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έφτασε τις 67 τάπες και ξεπέρασε τους Αλεξέϊ Ζεβροσένκο και Κώστα Παπανικολάου (από 65).

*Το Ρέθυμνο έγινε η 2η ομάδα στη φετινή Stoiximan.gr Basket League που τελείωσε ένα παιχνίδι χωρίς χαμένη βολή. Είχε 11/11 αλλά ρεκόρ περιόδου είναι οι 12/12 που είχε ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ