Αυτή είναι μεταγραφή για τον Ολυμπιακό – Ενα υπερταλέντο στα χέρια του Μπαρτζώκα

Αυτή είναι μεταγραφή για τον Ολυμπιακό – Ενα υπερταλέντο στα χέρια του Μπαρτζώκα

Ένα… διαμαντάκι στα χέρια του «ερυθρόλευκου» κόουτς – Ποιος είναι ο 19χρονος γκαρντ, Ζέιντ Μουόσα, που έκανε… παπάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού – Στην πρώτη ομάδα με εντολή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, επενδύοντας σε ταλέντα, που έχουν όλα τα φόντα για να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο και να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Όπως είναι οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιωσήφ Κολοβέρος και Βασίλης Χρηστίδης, οι οποίοι έπαιζαν στην αναπτυξιακή ομάδα των Πειραιώτες, αλλά και ο Ζέιντ Μουόσα, που έκανε… παπάδες με την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο 18χρονος γκαρντ (1.99 μ.) ήταν εντυπωσιακός και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο νεαρός έδειξε ένα δείγμα από τις ικανότητές του και έκανε άπαντες να… παραμιλούν με αυτά που έβλεπαν στο παρκέ από τον Ζέιντ Μουόσα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του νεαρού άσου, όπως και των υπολοίπων νεαρών παικτών που βρισκόντουσαν στην δεύτερη ομάδα, αλλά και στην αντίστοιχη των εφήβων και επιβράβευσε τον νεαρό άσο, ανεβάζοντάς στην πρώτη ομάδα.

Ο Ζέιντ Μουόσα αγωνίζεται ως γκαρντ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα απέδειξε ότι είναι δεινός σκόρερ. Γέμισε με πόντους τα αντίπαλα καλάθια και έδωσε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ ο ίδιος βγήκε πρώτος σκόρερ και μέλος της κορυφαίας 5άδας της διοργάνωσης. Ο 18χρονος θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τα αστέρια του Ολυμπιακού και να μάθει πολλά πράγματα δίπλα σε παίκτες όπως οι Σλούκας και Ουόκαπ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιστεύει πολύ στο ταλέντο του και τις ικανότητες του 18χρονου και σκοπεύει να τον κρατήσει στο ρόστερ, για να μαζέψει πολύτιμες εμπειρίες, κάνοντας προπονήσεις δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους γκαρντ της Γηραιάς Ηπείρου.

Το who is who του Μουόσα

Ο Ζέιντ Μουόσα γεννήθηκε στο Ιράκ, αλλά σε πολύ μικρή ηλικία αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του, λόγω του πολέμου και των συνθηκών που επικρατούσαν στη χώρα του.

Αρχικά μετακόμισε με την οικογένειά του στη Συρία και στη συνέχεια στην Κύπρο, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Ο «ερυθρόλευκος» άσος πήγε στην Μεγαλόνησο το 2008 σε ηλικία 5 ετών. Στην Κύπρο έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Αρχισε να αγαπάει το άθλημα και να ονειρεύεται τον εαυτό του ως επαγγελματία. Μάλιστα, κατά την παραμονή του στην Μεγαλόνησο, έπαιξε στην εθνική ομάδα Νέων της Κύπρου, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους παρακολουθούσαν τις κινήσεις του μέσα στο παρκέ.

Ο 18χρονος χαρακτηρίζεται για το μεγάλο άνοιγμα των χεριών του, ενώ στην Ελλάδα ήρθε αρχικά για τον Πανιώνιο, προτού τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα. Αρχικά, έπαιξε στο παιδικό και στη συνέχεια στο εφηβικό των Πειραιωτών, με τον νεαρό να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον πιστεύουν και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την αποφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Ενας παίκτης με σπουδαίο ταλέντο, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ένα… ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί δίπλα στους Σλούκα, Ουόκαπ, Ντόρσεϊ και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και να μάθει πολλά από τον Μπαρτζώκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ