Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας 78-76 – Με τα χίλια ζόρια

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας 78-76 – Με τα χίλια ζόρια

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο Απόλλωνα Πάτρας και χρειάστηκε δύο ελεύθερες βολές του Λεωνίδα Κασελάκη για να πάρει τη νίκη με 78-76.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο έπρεπε να φτύσει αίμα για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποίο κέρδισε στο τέλος με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του Λεωνίδα Κασελάκη με 78-76.

Οι Πατρινοί ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχοι στο ΟΑΚΑ και θα μπορούσαν να φύγουν και με το διπλό από την Αθήνα, αν ήταν πιο προσεκτικοί στα κρίσιμα σημεία. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά και αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, έδειξε πως του λείπουν διάφορα κομμάτια από το παζλ που θέλει να συνθέσει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα και σίγουρα έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα, ενώ ο Νίκος Βετούλας θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν.

Επόμενος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης την Τρίτη (7/9), ενώ για τον Απόλλωνα ακολουθεί ο Ηρακλής την Κυριακή (5/9).

Ο αγώνας

Ο Απόλλωνας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και προηγήθηκε με 2-8. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 7-0 και πήρε το προβάδισμα με 13-10 στα μέσα της περιόδου, αλλά το τέλος του δεκαλέπτου, βρήκε τους Πατρινούς μπροστά με βραχεία κεφαλή χάρη σε λέι-απ του Τσαλμπούρη (22-23).

Στη δεύτερη περίοδο, οι πράσινοι ανέβασαν την πίεση τους στα 4/4 του γηπέδου και βρήκαν εύκολα καλάθια μέσα από τα κλεψίματα που πραγματοποίησαν. Για τον Απόλλωνα, ο Μπάρφιλντ ανέλαβε το σκοράρισμα και κράτησε την ομάδα του Βετούλα κοντά στο σκορ, με τον Αμερικανό γκαρντ να τελειώνει με 14 πόντους το πρώτο ημίχρονο.

Για τους πράσινους, που πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (42-38), πρώτος σκόρερ ήταν ο Οκάρο Ουάιτ με 11 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε την εμφάνισή της η ανετοιμότητα, στην οποία βρίσκονται οι ομάδες σε αυτή τη περίοδο, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Απόλλωνας ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στα σουτ εντός παιδιάς.

Οι πράσινοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα, που δεν ξεπέρασε ποτέ τους πέντε πόντους και έτσι οι Πατρινοί βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τα ηνία με τρίποντο του Κόλεμαν, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με 54-55, το οποίο ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, με τον Βασίλη Καββαδά να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του και να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην πράσινη επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να ακουμπάει αρκετές μπάλες πάνω του.

Ωστόσο, την διαφορά στον αγώνα πήγε να την κάνει ο σέντερ του Απόλλωνα και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιώργος Διαμαντάκος. Ο Έλληνας ψηλός ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία, πετυχαίνοντας δύο τρίποντα και δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (71-71) και τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό.

Με το σκορ στο 76-76, ο Μολφέτας αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, για να τον μιμηθεί δευτερόλεπτα αργότερα και ο Μέικον. Με 6 δεύτερα να απομένουν, ο Βετούλας αποφάσισε να κάνουν οι παίκτες του φάουλ πάνω στον Κασελάκη, με τον Έλληνα φόργουορντ να ευστοχεί και στις δύο βολές και να διαμορφώνει το τελικό, όπως αποδείχθηκε, 78-76.

Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην επίθεση που είχε και έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε με τα χίλια ζόρια στη τρίτη του φιλική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-38, 54-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 15(1), Πέρι, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 15(2), Κασελάκης 6(1), Ουάιτ 14(1), Φλόιντ 4, Μαντζούκας 2, Σαντ-Ρος 11(2), Έβανς.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Κόλεμαν 19(2), Μοντγκόμερι 1, Μπάρφιλντ 14(4), Τσαλμπούρης 13(3), Διαμαντάκος 10(2), Ζούμπος 2, Δίπλαρος 2, Μολφέτας 3, Ντέιβις 12(2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ