Σκουρτόπουλος : «Τυχερός ο Άρης που έχει τον Γιαννάκη»

Σκουρτόπουλος : «Τυχερός ο Άρης που έχει τον Γιαννάκη»

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το παιχνίδι του ΓΣΛ Φάρου με τον Άρη το Σάββατο (17/3, 16:30) ο τεχνικός της Θεσσαλικής ομάδας, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8. Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρτόπουλος ανέλυσε τα δυνατά σημεία των δύο ομάδων, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο αυτοκράτορας, ενώ τόνισε την σημασία της παρουσίας του Παναγιώτη Γιαννάκη στον κίτρινο πάγκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος:

Αρχικά είπε: «Είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε».

Για το Άρης – Εφές Πίλσεν που συμπληρώθηκαν 25 χρονιά από τον τότε τίτλο
«Ήταν μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα για τον Άρη και όσους αγαπούν το μπάσκετ και όλοι θέλουμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο και τώρα. Ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ μπορούν με σωστή διαχείριση να ξανά φέρουν στιγμές δόξας για τον κόσμο του και για όλη την Ελλάδα. Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά με σωστή διαχείριση της διοίκησης μπορούν να γίνουν πολλά».

Ένα σχόλιο για το Άρης – Φάρος και που θα κριθεί το παιχνίδι
«Είναι κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση εκκρεμεί και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είμαστε δύο ομάδες διαφορετικές, εμείς έχουμε έναν πιο επιθετικό προσανατολισμό,  ο Άρης είναι πολύ πιο σκληρός στην άμυνα, πιστεύω ο καθένας θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, εμείς να πάμε σε γρήγορο τέμπο ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες για μεγάλο σκορ, ο Άρης θα προσπαθήσει να κρατήσει το σκορ χαμηλά με πιο οργανωμένες επιθέσεις, ώστε να μπορέσει  να ελέγξει τον ρυθμό καλύτερα. Οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες».

Ένα σχόλιο για τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ
«Είναι μια σημαντική προσοχή και  είναι ένα παιδί που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό ήταν το κριτήριο που τον πήραμε για να έρθει και να βοηθήσει όσο το γρηγορότερο γίνεται, είναι ένας καινούριος πόλος για εμάς και δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση».

Ο Άρης σας προβληματίζει;
«Μας προβληματίζει γιατί έχει αλλά πρόσωπα σε σχέση με τον πρώτο γύρο, είναι μια ομάδα που υστερεί στα ποσταρίσματα, παίζουν πιο ανοιχτά, με την ταχύτητα τους μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Περιμένατε ο Άρης να είναι τόσο χαμηλά στην βαθμολογία;
«Δεν το πίστευε κάνεις αυτό, ο Άρης ήταν για ένα κλικ παραπάνω που θα ήταν στα πλέι οφ, αλλά υπάρχουν προβλήματα και έχουμε περάσει τα ίδια και εμείς, αναγκαστικά οι ομάδες χάνουν τον ρυθμό τους και την συνοχή. Αυτά δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε με τις εξελίξεις και εκεί χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά. Και ο Άρης και εμείς έχουμε έναν ελληνικό κορμό που καταλαβαίνει το πρόβλημα που υπάρχει».

Αν δεν ήταν ο Γιαννάκης, πιστεύατε ότι δεν θα υπήρχε ομάδα σήμερα;»
«Συνήθως ο προπονητής είναι αυτός που μπαίνει μπροστά και κρατάει ενωμένη την ομάδα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια μορφή του ελληνικού μπάσκετ και η ομάδα είναι τυχερή, μπόρεσε να εμπνεύσει τα  παιδιά και τα προβλήματα θα αρχίσουν να ξεπερνιούνται».

Για την Εθνική
«Μέχρι τον Ιούνιο που έχουμε τα παιχνίδια με Ισραήλ και Εσθονία, θα υπάρξουν κάποιες επαφές να δούμε ποιους θα υπολογίσουμε και θα συνεχίσουμε, την βάση που έχουμε δημιουργήσει θα την κρατήσουμε. Ο Μποχωρίδης είναι μια υπολογίσιμη μονάδα για το μέλλον, δείχνει την αξία του που είναι μεγάλη, το πρώτο ραντεβού μας ήταν πολύ καλό και θα υπάρξει συνέχεια και παιδιά πως ο Μποχωρίδης είναι η νέα βάση της Εθνικής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ