Παναθηναϊκός – Με στόχο τη διατήρηση του ελληνικού «θρόνου» (pics+vids)

Παναθηναϊκός – Με στόχο τη διατήρηση του ελληνικού «θρόνου» (pics+vids)

Η νέα σεζόν της Basket League βρίσκει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή τις πέντε τελευταίες χρονιές και μοναδικός στόχος των πράσινων είναι να διατηρήσουν τον ελληνικό τους «θρόνο» για έκτη συνεχόμενη φορά.

Νέα σεζόν, ίδιοι στόχοι για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι μπαίνουν στη «μάχη» της Basket League με τον τίτλο του πρωταθλητή και θέλουν στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις και θέλει να τις κάνει έξι. Άλλωστε το μέγεθος της ομάδας, επιβάλλει από μόνο του την διεκδίκηση της ελληνικής κορυφής.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού, προσθέτει ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» στα πράσινα σχέδια, αλλά το τριφύλλι έχει το know how και ξέρει πως χωρίς κόπο και προσπάθεια, τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί.

Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε το καλοκαίρι να κινηθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά επίπεδα και ελπίζει η μεγαλύτερη μεταγραφή να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης διαδέχθηκε τον Όντετ Κάτας στο πράσινο «τιμόνι» και έχει μπροστά τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο κόσμος θα δώσει και πάλι το παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και αναμένεται να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη για το σύνολο του Έλληνα τεχνικού.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση έξι παικτών, με τον Νίκο Χουγκάζ να παραχωρείται εκ νέου δανεικός στον Ιωνικό.

Ο Πρίφτης επένδυσε στα αθλητικά προσόντα των παικτών, στοιχεία δηλαδή που να ταυτίζονται με τις σύγχρονες συνθήκες του παιχνιδιού.

Κέντρικ Πέρι και Νταρίλ Μέικον θα ενισχύσουν τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Νεμάνια Νέντοβιτς στη περιφέρεια, με τους Τζέρεμι Έβανς και Οκάρο Γουάιτ να καλούνται να καλύψουν το κενό που άφησε η αποχώρηση κυρίως του Ντίνου Μήτογλου και εν συνεχεία των Άαρον Γουάιτ και Μπεν Μπέντιλ.

Στη θέση «5«, τον Γιώργο Παπαγιάννη θα συμπληρώσουν οι Τζεχάιβ Φλόιντ και Βασίλης Καββαδάς.

Εκτός από τις κινήσεις ενίσχυσης, ο Παναθηναϊκός ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια τα συμβόλαια των πιο ποιοτικών του παικτών, του αρχηγού Ιωάννη Παπαπέτρου και του Σέρβου σούπερ σκόρερ Νεμάνια Νέντοβιτς.

Επίσης, επέκταση υπέγραψαν οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Χάουαρντ Σαντ Ρος και Λεωνίδας Κασελάκης.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Πέρι – Μέικον – Μποχωρίδης – Νέντοβιτς

Φόργουορντ: Παπαπέτρου – Σαντ Ρος – Κασελάκης – Έβανς – Γουάιτ

Σέντερ: Παπαγιάννης – Φλόιντ – Καββαδάς

Προπονητής

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρέθηκε στον πάγκο της Ούνιξ Καζάν για τέσσερις σεζόν, οδηγώντας πέρυσι την ομάδα στην επιστροφή της στη Euroleague.

O 53χρονος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει τα… κρύα της Ρωσίας και να έρθει σε έναν από τους πιο «ηλεκτρικούς» πάγκους της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Πρίφτη για τα επόμενα τρία χρόνια και ο Έλληνας coach ελπίζει να «επιβιώσει» στις ανταγωνιστικές συνθήκες του πράσινου περιβάλλοντος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της προπονητικής, ξεκινώντας ως πρώτος το 2010 στην Καβάλα.

Τα όσα έκανε με τον Άρη δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Ούνιξ, η οποία του έδωσε πρώτη την ευκαιρία για το κορυφαίο επίπεδο.

Με τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τα «λέει» για πρώτη φορά, καθώς το 2014 διετέλεσε βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη στα τέλη της σεζόν, η οποία βρήκε τους πράσινους πρωταθλητές.

Το αστέρι

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει κερδίσει με τη δουλειά του και μόνο, το ρόλο του ηγέτη στο πράσινο ρόστερ.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά αποφάσισε να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια και να αποτελέσει το σημείο αναφοράς τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Οι «άγριες» διαθέσεις του φάνηκαν ήδη από τα φιλικά προετοιμασίας, σταματώντας στους 41 απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια και στους 20 με την Παρτιζάν.

Στο πλάι του, αναμένεται να έχει για συνοδοιπόρο τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος εάν καταφέρει και παραμείνει υγιείς, θα αποτελέσει μια σταθερά στη πράσινη επίθεση.

Που μπορεί να φτάσει

Του το επιβάλλει το όνομα και η ιστορία του. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται μόνο για να κατακτά τίτλους και η φετινή χρονιά δεν θα αποτελέσει εξαίρερη.

Όλοι στο πράσινο «στρατόπεδο» τονίζουν πως σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται η ομάδα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αυτοσκοπός.

Βέβαια, τα πράγματα δυσκολεύουν με την επιστροφή του «αιώνιου αντιπάλου», ο οποίος θέλει να κάνει «δήλωση» με το… καλημέρα και να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Με τον Ολυμπιακό συμφωνούν και οι περισσότερες στοιχηματικές, καθώς δίνουν τους ερυθρόλευκους πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί.

Όλα όμως κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και οι πράσινοι του Δημήτρη Πρίφτη έχουν δείξει πως είναι μαθημένοι στα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ