Λαύριο – Να επαναλάβει το περσινό «θαύμα» (pics+vids)

Λαύριο – Να επαναλάβει το περσινό «θαύμα» (pics+vids)

Μετά από την «μαγική» περσινή σεζόν, το Λαύριο καλείται να αποδείξει πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο και γιατί όχι, ίσως γράψει ξανά ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο «παραμύθι» του.

Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Σίγουρα όχι.

Το Λαύριο αποτέλεσε το «παραμύθι» της περσινής Basket League, «διαγράφοντας» μια ξέφρενη πορεία μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος, σε μια χρονιά που θα πάρει καιρό στους ανθρώπους της ομάδας να την ξεχάσουν.

Ο Χρήστος Σερέλης έδωσε για άλλη μια φορά τα προπονητικά του διαπιστευτήρια και οδήγησε ένα νεανικό σύνολο, ένα βήμα μακριά από την κορυφή.

Στο νοτιοανατολικό μέρος της Αττικής δεν βάζουν «ταβάνι» στα όνειρά τους και θέλουν να ξεπεράσουν ξανά τις προσδοκίες που υπάρχουν για αυτούς.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερη και πρωτοφανής για το Λαύριο, καθώς μετά την παρθενική του συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος, θα κάνει «ντεμπούτο» και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ειδικότερα στους ομίλους του Basketball Champions League, με την Χρήστο Σερέλη να καλείται να διαχειριστεί… δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δείξει πως δεν «μασάει», με το Λαύριο να αναμένεται να τραβήξει και πάλι τα βλέμματα πάνω του, καθώς δύσκολα θα αλλάξει το γρήγορο και επιθετικό στυλ παιχνιδιού του.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Το Λαύριο κατάφερε με τη περσινή του επιτυχία και ό,τι αυτή συνεπάγεται (έξοδος στην Ευρώπη) να κρατήσει σημαντικούς παίκτες που συνέβαλλαν σε αυτήν, αλλά και να προσελκύσει ποιοτικά ονόματα που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στο σύνολο.

Βασίλης Μουράτος, Πέτρος Γερομιχαλός, Στράτος Βουλγαρόπουλος, Νίκος Περσίδης και Τάισον Κάρτερ είπαν το «ναι» στη πρόταση για να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, με τη παραμονή του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο να μην αποτελεί είδηση.

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης επέστρεψε στην ομάδα όπου αναδείχθηκε, με τον Τζέρι Σμιθ να ενισχύει με την εμπειρία του τις θέσεις των γκαρντ.

Μάρκους Λιούις, Αλ-Ουαζίντ Αμίνου, Κένι Γκόινς και Τζαβόν Μπλερ προσφέρουν στοιχεία όπως σουτ και αθλητικότητα, με τον 47χρονο τεχνικό να γεμίζει σημαντικά τη «φαρέτρα» του για τη δύσκολη σεζόν που τον περιμένει.

Παράλληλα έγινε επένδυση και στο μέλλον, με την απόκτηση του Αλέξανδρου Νικολαϊδη με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό και του Άλφη Πιλάβιου.

Από την ομάδα αποχώρησαν οι Τζάρεντ Σάβατζ, Ντέβιν Ντέιβις, Ο Ντι Ανοσίκε, Άλφα Ντιαλό, Γκλεν Κοζί, Δημήτρης Λεγκίκας και Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Μουράτος – Κάρτερ – Σμιθ – Λιούις – Νικολαϊδης – Μπλερ

Φόργουορντ: Περσίδης – Γερομιχαλός – Γκόινς – Πιλάβιος

Σέντερ: Κακλαμανάκης – Αμίνου – Βουλγαρόπουλος

Προπονητής

Αν υπάρχει ένας προπονητής στη Βasket League που δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη θέση του ποτέ, αυτός είναι ο Χρήστος Σερέλης.

Ο 47χρονος τεχνικός βρίσκεται στην άκρη του πάγκου από το 2003 (!) και δεν έχει σκεφτεί ούτε λεπτό να αποχωρήσει από το Λαύριο.

Μαζί του ο σύλλογος έφτασε από τα τοπικά της Αθήνας μέχρι την μεγάλη κατηγορία, όπου και αγωνίζεται από το 2015.

Ο Σερέλης έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές κολακευτικά σχόλια για τη δουλειά που έχει κάνει στον σύλλογο, με τον οποίο δεν έχει μια απλή σχέση προπονητή – διοίκησης, αλλά κάτι πολύ παραπάνω.

Το αστέρι

Δύο παίκτες ερίζουν για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Βασίλης Μουράτος και ο Τάισον Κάρτερ. Ο αρχηγός του Λαυρίου και ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους βασικούς πυλώνες της περσινής μαγικής πορείας, με αμφότερους να παραμένουν και φέτος υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη.

Ο Μουράτος έχει βελτιωθεί απίστευτα στον καιρό του στην ομάδα, αλλάζοντας επίπεδο στο παιχνίδι του. Από την άλλη, ο Κάρτερ «συστήθηκε» πέρυσι στο μπασκετικό κοινό, με τον Ολυμπιακό να θέλει να τον κάνει δικό του το φετινό καλοκαίρι, αλλά ο νεαρός επέλεξε τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη του Λαυρίου.

Ένα «αχώριστο» δίδυμο στο «1-2» που θέλει και φέτος να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Που μπορεί να φτάσει

Σίγουρα μια πορεία ανάλογη με την περσινή θα αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη φέτος, αν αναλογιστούμε πως στην εξίσωση υπάρχει και ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο τα όνειρα του Λαυρίου δεν έχουν «ταβάνι» και ίσως φέτος επιλέξει να γίνει… γνωστό και στο ευρωπαϊκό στερέωμα, μέσω του Basketball Champions League.

Σε ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα βρίσκεται σίγουρα στα play-offs, με τις πιθανότητες να την φέρνουν μέχρι τη πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο.

Από εκεί και έπειτα, ό,τι ήθελε προκύψει για μια ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό από τους απανταχού μπασκετόφιλους της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ