Ο Ολυμπιακός δένει τον Βεζένκοφ με χρυσό συμβόλαιο!

Ο Ολυμπιακός δένει τον Βεζένκοφ με χρυσό συμβόλαιο!

Τεράστια κίνηση από τους Αγγελόπουλους που μίλησαν ξανά με... πράξεις - Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον 26χρονο παιχταρά, και το τελικό ραντεβού

Μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις για το παρόν και το μέλλον του κλείνει ο Ολυμπιακός, που ήρθε σε συμφωνία με τον Σάσα Βεζένκοφ για την αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Το μόνο που απομένει είναι ουσιαστικά το τελικό ραντεβού του παίκτη με τους προέδρους, ώστε να πέσουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί επίσημα το deal.

Πρόκειται, ασφαλώς, για επιτυχία πρώτου μεγέθους για τους Πειραιώτες, οι οποίοι καταφέρνουν να διαφυλάξουν μια από πολυτιμότερες μονάδες τους για τα επόμενα χρόνια. Ο πιο σταθερός παίκτης τους παίκτης την περασμένη σεζόν, άλλα και κορυφαίος μέχρι τώρα στην pre-season, είδε την προσπάθειά του να ανταμείβεται από τους αδερφούς Αγγελόπουλος, που για μία ακόμα φορά… μίλησαν με πράξεις. Παραλληλα, φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι η μετάβαση της ομάδας στην επόμενη μέρα θα συμβεί με σταθερότητα, χωρίς εκπτώσεις και πάνω σε ισχυρές βάσεις. Συνυπολογίζοντας την επιστροφή Σλούκα, την τριετή συμφωνία με Γουόκαπ, την περσινή επέκταση Παπανικολάου και φυσικά τη σπουδαία κινηση με Βεζένκοφ, αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να θωρακιστεί με έναν κορμό, μεγάλης αξίας.

Ολυμπιακός και Βεζένκοφ πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα τις καθοριστικές επαφές μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και τελικά έφτασαν στην επίτευξη της συμφωνίας, καθώς η πρόταση που έγινε στον παίκτη από τους προέδρους δεν…. άφηνε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Μετά το τελικό ραντεβού ο 25χρονος φόργουορντ αναμένεται να υπογράψει το νέο, χρυσό συμβόλαιο του που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2024 και εξαιρετικά βελτιωμένες απολαβές που θα ισχύσουν από φέτος..

Σε όλη την πορεία των συζητήσεων ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Βεζένκοφ ως δικό του παιδί, ενώ κι εκείνος είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμία του ήταν να παραμείνει στην ομάδα, την οποία θεωρεί πλέον σπίτι του και οικογένεια του. Στον Ολυμπιακό, άλλωστε, βρήκε τις συνθήκες που χρειαζόταν ώστε μέσα από σκληρή δουλειά να αναπτύξει το παιχνίδι του και τα ηγετικά του κύτταρα. Επιπλέον, χαίρει της εκτίμησης Γιώργου Μπαρτζώκας, ο οποίος αμέσως του έδειξε εμπιστοσύνη, του έδωσε χώρο και σημαντικότατο ρόλο ώστε ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να εξελιχθεί σταδιακά σ’ ένα από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ολο αυτό το αμοιβαίο συναισθηματικό δέσιμο αποτέλεσε και πυξίδα τόσο για την πλευρά του παίκτη όσο και της διοίκησης, κάθως αμφότερες κάθισαν εξ’ αρχής στο τραπέζι με κοινό στόχο την συνέχιση της συνεργασίας τους.

Η συμφωνία έχει μεγάλα αγωνιστικά οφέλη, αλλά και αξία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, αφού μετά από την αποχώρηση Σπανούλη και με τον Πρίντεζη να βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται νέα σημεία αναφοράς. Για αυτό και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήθελαν να τελειώσουν από φέτος την υπόθεση και -βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη- να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Βεζένκοφ, ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να βγει ελεύθερος στην αγορά το επόμενο καλοκαίρι, αλλά κυρίως για να του δώσουν να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η θέση του στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Βεζένκοφ εκτίμησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του, χωρίς ωστόσο να τον πιέσει, αφήνοντας του περιθώριο να σκεφτεί και να ζυγίσει τα πράγματα πριν πάρει μια σημαντική απόφαση για την καριέρα του. Και η αλήθεια είναι ότι αισθάνεται τόσο καλά στην ομάδα που δεν θα την άφηνε για καμία άλλη στην Ευρώπη, παρά μόνο για να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ.

Πέρυσι στην Ευρωλίγκα μέτρησε 11,5 πόντους (43% στο τρίποντο) και 5,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ ήταν ο πρώτος του Ολυμπιακού στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), κατακτώντας δύο φορές τον τίτλο του ΜVP της εβδομάδας. Φέτος έχει ξεκινήσει ακόμα πιο φουριόζος, έχοντας αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια. Γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στις 9 Απρίλη, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 15 Αυγούστου, δούλεψε αδιάκοπα. Εριξε μεγάλο βάρος στο στίβο και τα βάρη και γενικά σε ό,τι έχει με την σωματική του βελτίωση, και φυσικά στο μπάσκετ με ατομικές προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα. Πρόκειται γενικότερα για έναν από τους πιο εργατικούς και αφοσιωμένους παίκτες που έχουν περάσει την πόρτα του ΣΕΦ κι αυτή η θετική επιρροή του προς την ομάδα αποτέλεσε έναν ακόμα λόγο ώστε να επισπευσθεί η εδραίωση του σε αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ