ΑΕΚ – Πολλά τα ερωτηματικά σε μια ακόμα περίεργη χρονιά (pics+vids)

ΑΕΚ – Πολλά τα ερωτηματικά σε μια ακόμα περίεργη χρονιά (pics+vids)

Η ΑΕΚ θέλει να φτάσει ως τους τελικούς, κάνοντας το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η ΑΕΚ φέτος θέλει το βήμα παραπάνω σε μια χρονιά που ευελπιστεί να είναι διαφορετική για πολλούς λόγους. Πέρυσι ο Παπαθεοδώρου στάθηκε άτυχος με την ομάδα να μαστίζεται από τραυματισμούς και κορωνοϊό, σε σημείο τέτοιο που παραλίγο να μην έχει παίκτες να κατεβάσει παίκτες στους αγώνες.

Ο Αγγέλου πήρε τα ηνία της σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι σωζόταν, καταφέρνοντας να την οδηγήσει μέχρι τα ημοτελικά. Προς το τέλος της σεζόν ανέβασε ρυθμούς, έπαιξε άμυνα και το πάλεψε όσο μπορούσε. Το 2022 στοχεύει ψηλότερα, όμως ήδη έχουν αρχίσει να ηχούν τα πρώτα «καμπανάκια».

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Η φράση «ολική αναδόμηση» είναι αυτή που μπορεί να χαρακτηρίσει καλύτερα το φετινό καλοκαίρι της Ένωσης. Από την προηγούμενη εκδοχή της παρέμεινε μόνο ο Δημήτρης Μαυροειδής, ενώ έχουν έρθει 11 νέα πρόσωπα, (13 αν προσθέσει κανείς τους πιτσιρικάδες Καρλή και Σαξιώνη).

Οι κινήσεις βέβαια πήρε καιρό μέχρι να οριστικοποιηθούν, καθώς εκρεμούσαν τα ban της FIBA. Από την ομάδα έφυγαν οι Γκίκας, Μωραϊτης, Γόντικας, Κίνγκσλεϊ, Γιάνκοβιτς, Ζήσης, Κατσίβελης, Σλότερ, Μέικον, Μορέιρα, Ρογκαβόπουλος, Λοτζέσκι, Ματσιούλις, Χρυσικόπουλος, Λάνγκφορντ.

Ο Ματσιούλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ ο Ρογκαβόπουλος είχε προστριβές με τη διοίκηση, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

Το κύμα αποχωρήσεων ακολούθησε ένα εξίσου μεγάλο κύμα αφίξεων, καθώς ήρθαν οι Φλιώνης, Πετρόπουλος, Φιλιππάκος, Μπόγρης, Παππάς, Βαουλέτ, Κολόμ, Ανγκόλα, Γκρίφιν, Γέλοβατς, Χάρις, ενώ τον Αγγέλου αντικατέστησε ο Στέφανος Δέδας στην τεχνική ηγεσία.

Το ρόστερ:

Γκαρντ: Φλιώνης, Κολόμ, Χάρις, Παππάς, Ανγκόλα, Πετρόπουλος, Καρλής, Σαξιώνης

Φόργουορντ: Γκρίφιν, Βαουλέτ, Φιλιππάκος,

Σέντερ: Μαυροειδής, Γέλοβατς, Μπόγρης

Προπονητής

Ο Στέφανος Δέδας είπε «ναι» στην πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου και ανέλαβε την ΑΕΚ, φέρνοντας και έναν παλιό γνώριμο. Ο Μάνι Χάρις αποτέλεσε προσωπική του επιλογή, καθώς είχαν συνεργαστεί σε Ισραήλ και Τουρκία.

Μπορεί να σκοράρει στο ένας εναντίον ενός, να δημιουργήσει και να σουτάρει από μακριά. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, Σχεδόν όλοι οι παίκτες αρέσκονται στο να σουτάρουν τρίποντα και μακρινά δίποντα, ακόμα και ο Γέλοβατς, με κανέναν να μην επιδεικνύει ζήλο στην άμυνα.

Το γρήγορο μπάσκετ με τις πολλές κατοχές είναι ένα «δίκοπο μαχαίρι», καθώς είτε κερδίζει κανείς άνετα, είτε χάνει με μεγάλη διαφορά.

Το αστέρι

Ο Μάνι Χάρις γύρισε στους κιτρινόμαυρους μετά από 3 χρόνια και θέλει να οδηγήσει το σύλλογο ξανά σε τίτλους. Βρίσκεται σε γνώριμο περιβάλλον με έναν προπονητή που τον ξέρει και είναι έτοιμος να του δώσει «τα κλειδιά». Στην καλή του μέρα είναι πραγματικά ασταμάτητος, αναζητά βέβαια τη συνέπεια, καθώς είναι περισσότερο παίκτης ρυθμού.

Αν και η σπεσιαλιτέ του είναι το σκοράρισμα, μπορεί να δημιουργήσει όποτε χρειαστεί, ενώ το γεγονός ότι αναμένεται να αποτελέσει την κύρια απειλή της Βασίλισσας θα φέρει αναπόφευκτα προσαρμογές πάνω του από τις αντίπαλες άμυνες, οι οποίες πολλές φορές θα στέλνουν και δεύτερο παίκτη στο μαρκάρισμά του.

Αυτό θα του επιτρέψει να βρει τον εκάστοτε ελεύθερο συμπαίκτη, «σερβίροντάς» του έτοιμο καλάθι.

Που μπορεί να φτάσει

Η ΑΕΚ θέλει να φτάσει μακρύτερα από πέρυσι, το ερώτημα είναι αν μπορεί. Ο Δέδας είναι ο τρίτος προπονητής από πέρυσι, με την ομάδα να βιάζεται να ανέβει επίπεδο. Για ακόμα μια φορά δεν στρέφεται στο μέλλον και κοιτά τα άμεσα αποτελέσματα.

Το έργο του κόουτς αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, έχοντας να διαχειριστεί τόσα νέα πρόσωπα, παλεύοντας με τον χρόνο για να βρει την επιθυμητή χημεία και τους αυτοματισμούς. Εάν το ρίσκο βγει μπορεί να φτάσει ως τους τελικούς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τα playoffs θα μοιάζουν με υπέρβαση.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά, η ισορροπία της ΑΕΚ εύθραυστη και ο χρόνος της, έτσι όπως τον έχει θέσει η διοίκηση, λιγότερος απ’ ότι πρέπει. Το νέο γήπεδο στα Άνω Λιόσια αναμένεται να δώσει ένα boost, κανείς όμως δεν μπορεί να πει εάν θα είναι αρκετό για να ανατρέψει τυχόν προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ