Απόλλων Πάτρας – Πρώτος στόχος η παραμονή στην κατηγορία (pics+vids)

Απόλλων Πάτρας – Πρώτος στόχος η παραμονή στην κατηγορία (pics+vids)

Ο Απόλλων Πάτρας μετά από τέσσερα χρόνια ανέβηκε ξανά στην Basket League και ως πρωταρχικό στόχο η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Απόλλων Πάτρας μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας επιστρέφει ξανά στην Basket League.

Την περσινή χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α2 κατηγορία, καθώς την τελευταία αγωνιστική επικράτησε του Ολυμπιακού Β.

Έτσι πλέον η πρωτεύουσα της Αχαΐας θα έχει δύο εκπροσώπους στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Απόλλων Πατρών αρχικά έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία και ύστερα θα κοιτάξει αν μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω ώστε να καταφέρει να μπει στην ζώνη που οδηγεί στα playoff του πρωταθλήματος.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι
Αρκετές αλλαγές έγιναν στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών ενόψει της νέας χρονιάς καθώς αρκετοί παίκτες αποχώρησαν, ωστόσο η ομάδα ενισχύθηκε ποιοτικά με αθλητές που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος της Basket League.

Μία από τις πιο ποιοτικές μεταγραφές της φετινής χρονιάς για την ομάδα του Απόλλωνα είναι ο Νίκος Δίπλαρος, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνιζόταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε και σε 3 παιχνίδια της Euroleague. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα κατέγραψε 13 συμμετοχές έχοντας κατά μέσο όρο 3 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και και 0,6 ασίστ σε 8 λεπτά συμμετοχής.

Μία ακόμα αρκετά καλή μεταγραφή για την ομάδα της Πάτρας είναι και ο Γιώργος Τσαλμπούρης, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε κατά μέσο όρο 5,6 πόντους και 1,7 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Μαζί με τους δύο προαναφερθέντες ακόμα ήρθαν οι Ρομπ Μοντγκόμερι, Σέντρικ Μπάρφιλντ, Ορλάντο Κόλεμαν και  ΝτεΖόν Ντέιβις.

Από την περσινή ομάδα παρέμειναν και για την νέα σεζόν οι  Φώτης Ζούμπος, Γιάννης Μολφέτας, Γιώργος Διαμαντάκος , Περικλής Μπαζίνας και Νίκος Τσιακμάς.

Παρελθόν για την ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας αποτελούν οι Γιώργος Αγγέλου, Στέλιος Πουλιανίτης, Βασίλης Νιφόρας και Τάσος Αντωνάκης.

To ρόστερ 

Γκαρντ: Μπάρφιλντ, Δίπλαρος, Τσιακμάς, Κόλεμαν, Τόμας, Μολφέτας

Φόργουορντ: Μοντγκόμερι, Μπαζίνας, Παπαφωτίου, Ντέιβις, Τσαλμπούρης, Κογιώνης

Σέντερ: ΜακΛάφιν, Διαμαντάκος

Προπονητής

Ο Νίκος Βετούλας θα βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας τον εμπιστεύτηκαν και πάλι μετά την εξαιρετική πορεία που έκανε στην Α2 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η πολύ καλή πορεία της την περσινή σεζόν σε συνδυασμό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή της ομάδας στην Basket League μετά από τέσσερα χρόνια εξασφάλισαν την παραμονή του Νίκου Βετούλα για ακόμη μια χρονιά στην ομάδα των Πατρινών.

Σίγουρα οι απαιτήσεις στην φετινή χρονιά είναι αυξημένες και το έργο του θα είναι αρκετά δύσκολο. Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων για να καταφέρει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία.

Το αστέρι 

Ο Απόλλων Πάτρας την φετινή χρονιά ενισχύθηκε σημαντικά και πολύ θα μπορούσαν να ηγηθούν της προσπάθειας που πρόκειται να κάνει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Σίγουρα πολλοί καλοί παίκτες και με ποιότητα στο φετινό ρόστερ είναι οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Δίπλαρος και Ορλάντο Κόλεμαν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Γιαζμπερένι και σκόραρε ασταμάτητα, αφού κατά μέσο όρο είχε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής σε 15 παιχνίδια. Πάντως αν συνεχίσει έτσι και την φετινή χρονιά σίγουρα είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν τον Απόλλωνα στην επίθεση.

 

Που μπορεί να φτάσει

Ο Απόλλων Πάτρας επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στην Basket League και σίγουρα ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Από εκεί και πέρα αν εξασφαλιστεί νωρίς η παραμονή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κοιτάξει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να διεκδικήσει και μία θέση που οδηγεί στα playoff της Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ