Δίπλαρος – «Ίνδαλμα μου ο Σπανούλης, είναι ένας θρύλος»

Δίπλαρος – «Ίνδαλμα μου ο Σπανούλης, είναι ένας θρύλος»

Ο σούτινγκ γκάρντ του Απόλλωνα, Νίκος Δίπλαρος μίλησε μετά την νίκη των Πατρινών με 84-68 επί της ΑΕΚ και τόνισε ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι το είδωλο του.

Ο Nίκος Δίπλαρος σε δηλώσεις που παραχώρησε στον Over FM 104,9, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους που έχει θέσει ο Απόλλωνας Πάτρας, μετά την νίκη 84-68 επί της ΑΕΚ, για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη και τόνισε ότι είναι το ίνδαλμα του, αλλά και ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Over FM 104,9:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Απόλλωνα Πάτρας: «Ήταν μια μεγάλη νίκη. Είχε πολλά χρόνια ο Απόλλωνας να κάνει μια τέτοια νίκη με μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε δύο νίκες στα πρώτα τρία παιχνίδια. Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και στην Ρόδο το οποίο δεν μας βγήκε. Αυτός είναι ο στόχος μας για όλη την χρονιά. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να βγάλουμε το 100% του εαυτού μας».

Για την φετινή πορεία των Πατρινών ο Δίπλαρος: «Είναι ένας μεγάλος οργανισμός το μπάσκετ. Πίσω από τις τέσσερις γραμμές υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι. Φέτος υπάρχει μια καλή διοίκηση η οποία μας στηρίζει. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν ήταν στην πρώτη κατηγορία (σ.σ την Basket League). Προσπαθούν από την πλευρά τους να μας παρέχουν τα πάντα, ώστε εμείς να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε κάθε Σάββατο. Πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η χρονιά είναι μεγάλη. Δεν αλλάζουν οι στόχοι μας».

Για τις ομοιότητες με τον τελικό της εθνικής Ελλάδας εφήβων στο μπάσκετ: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έχω ξεπεράσει εδώ και χρόνια. Παίζω χρόνια αντίπαλος με την ΑΕΚ. Τα πρώτα δύο χρόνια αυτό με επηρέαζε λίγο παραπάνω γιατί ήταν ακόμα φρέσκο και εγώ ήμουν πιο μικρός. Μου φαίνεται σα ανα παίζω ένα κανονικό παιχνίδι κάθε Σάββατο με μια φυσιολογική ομάδα. Αυτήν την εβδομάδα ήταν η ΑΕΚ. Το κίνητρο μου για όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο. Θέλω να είμαι πάντα καλός και να βοηθάω την ομάδα 100%. Δεν ξεχωρίζω κανένα παιχνίδι.

Για την εμπειρία και την ωριμότητα στο παιχνίδι: «Ήταν κάτι το οποίο εκείνη την στιγμή δεν έπρεπε να ειπωθεί. Το λάθος δεν είναι μόνο δικό μου και δεν θέλω να αναλύσω τι έγινε πριν από τόσα χρόνια. Πήρα την ευθύνη δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Σίγουρα μεγαλώνοντας ο άνθρωπος ωριμάζει. Δεν μπορώ να μείνω σε κάτι που έγινε πριν χρόνια και αυτό να επηρεάσει ολόκληρη την καριέρα μου».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Το να βρίσκεσαι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι ευλογία. Το να μιλάς με ανθρώπους της διοίκησης όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε βοηθάει αρκετά. Ήταν και είναι όλοι καταπληκτικά παιδιά. Με βοήθησαν πάρα πολύ να ωριμάσω και αυτό είναι το κυριότερο».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ίνδαλμα μου είναι ο Σπανούλης. Είναι θρύλος. Μια λέξη δεν φτάνει είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Υπάρχουν πολλά παιδιά σαν και εμένα που παίζουν μπάσκετ λόγω του Βασίλη Σπανούλη. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο Ελληνικό μπάσκετ».

Για την παραγωγή Ελλήνων παικτών ο Δίπλαρος: «Γενικά βλέπω αρκετή κίνηση φέτος. Σε όλες τις ομάδες πάιζουν Έλληνες. Σε μια ομάδα μπορείς να δεις και τρεις Έλληνες μέσα στην πεντάδα. Σίγουρα έφυγε μια φουρνιά μπάσκετ όπως ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Έχουν πάρει την σκυτάλη άλλοι Έλληνες πάικτες στο πρωτάθλημα. Γίνεται προσπάθεια από αρκετά παιδιά και είναι στο χέρι των προπονητών και των ίδιων αν το Ελληνικό μπάσκετ θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Βλέπω ότι τα παιδιά είναι θετικά και αυτό είναι που με χαροποιεί».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με το Λαύριο: «Ξέρουμε πως παίζει το Λαύριο. Θα δώσουμε το 100% αυτήν την εβδομάδα, θα προσπαθήσουμε να τους διαβάσουμε. Είναι ένας τελικός και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι η ομάδα να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Σίγουρα στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά»

Για τον αν στοχεύει στην εκπροσώπηση στην Εθνική Ελλάδας ο Δίπλαρος: «Η εθνική ανδρών είναι ένα όνειρο που έχει κάθε παιδί το οποίο παίζει μπάσκετ από τη μικρή ηλικία μέχρι να σταματήσει το μπάσκετ. Έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όλες τις μικρές κατηγορίες. Είχα πάντοτε καλές σχέσεις με την εθνική ομάδα. Είμαι πάντα έτοιμος όποτε μου ζητηθεί να εκπροσωπήσω την χώρα μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ