Παναθηναϊκός – Η επιθετική «αιχμαλωσία» του Περιστερίου με αριθμούς

Παναθηναϊκός – Η επιθετική «αιχμαλωσία» του Περιστερίου με αριθμούς

Ο Παναθηναϊκός «μεταμορφώθηκε» αμυντικά από το δεύτερο δεκάλεπτο απέναντι στο Περιστέρι και to10.gr παρουσιάζει με αριθμούς την επιθετική «αιχμαλώτιση» των γηπεδούχων από τους πράσινους.

Ένα παιχνίδι, δύο διαφορετικές εικόνες για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπήκαν όπως θα έπρεπε στο παρκέ και βρέθηκαν με το… καλημέρα στο κυνήγι του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στην επίθεση, πετυχαίνοντας μετά από δέκα λεπτά αγώνα 29 πόντους. Ο Δημήτρης Πρίφτης έβλεπε τους παίκτες να παίζουν παθητικά, δεχόμενοι καλάθι σχεδόν σε κάθε κατοχή του αντιπαλού.

Κάπου εκεί όμως εμφανίστηκε ο δεύτερος Παναθηναϊκός, αυτός που θέλει να βλέπει ο Έλληνας τεχνικός και η αλήθεια είναι πως μόνο μέσα από την άμυνα μπορεί να πορευθεί σε ασφαλή μονοπάτια το τριφύλλι τη φετινή σεζόν. Οι πράσινοι «μεταμορφώθηκαν» στο αμυντικό τους κομμάτι και μοιραία βρήκαν ρυθμό και στην άλλη άκρη του παρκέ, φτάνοντας εν τέλει σε μια άνετη νίκη με 77-62 για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Από τους 29 πόντους παθητικό σε ένα δεκάλεπτο, στους 33 στα επόμενα τρία και ειδικότερα στους 21 στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πρίφτης έχει πει επανειλημμένα πως το «κλειδί» για την επιτυχία πηγάζει από την οπισθοφυλακή και το δείγμα στο Περιστέρι αποτελεί μια καλή αρχή για να γίνει πλέον μια συνήθεια στο πράσινο ρόστερ.

To10.gr παρουσιάζει με αριθμούς την αμυντική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού και πως μεταφράστηκε στα στατιστικά για τους γηπεδούχους.

Μια περίοδος που πρέπει να γίνει μάθημα

Το Περιστέρι έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 29-20. Οι παίκτες του Μανωλόπουλο έβρισκαν συνεχώς μια ανοιχτή δίοδο προς το αντίπαλο καλάθι, πράγμα που εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο.

Τελείωσαν το δεκάλεπτο έχοντας 5/8 δίποντα και 5/10 τρίποντα, 5 ασίστ για ένα λάθος και 2 επιθετικά ριμπάουντ. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν είχε συγκέντρωση στο αμυντικό του κομμάτι, κάτι που μεταφέρθηκε και στην επίθεσή του, εκεί όπου το τελευταίο εντός παιδιάς καλάθι του ήρθε στα μισά της περιόδου.

Κυριάρχησε σε όλα

Αν η ίδια εικόνα συνεχιζόταν και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, τότε ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα γνώριζε την ήττα, αλλά θα έφευγε από το «Ανδρέας Παπανδρέου» με 100αρα στο κεφάλι.

Ευτυχώς για τον Πρίφτη, οι παίκτες του άλλαξαν τροπάριο, ενεργοποίησαν τα χέρια τους, εξασφάλισαν κατοχές και κάπως έτσι έφτασαν στη νίκη. Οι πράσινοι δέχτηκαν 12, 12 και 9 πόντους στα τρία επόμενα δεκάλεπτα, με το Περιστέρι να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει.

Τα εντός παιδιάς σουτ των γηπεδούχων στις τρεις περιόδους:

2η – 1/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα

3η – 5/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα

4η – 2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα

Σύνολο – 8/18 δίποντα, 1/10 τρίποντα

Η διαφορά ωστόσο φαίνεται και από τις άλλες στατιστικές κατηγορίες.

Από τις 5 ασίστ σε ένα δεκάλεπτο, μοίρασε 6 στο υπόλοιπο παιχνίδι. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν είδος προς εξαφάνιση, καθώς έμεινε στα δύο της πρώτης περιόδου, με τον Παπαγιάννη να κάνει τρομερή δουλειά τόσο εξασφαλίζοντας την κατοχή όσο και ανανεώνοντάς την.

Ωστόσο, σημαντικό αντίκτυπο είχαν και τα λάθη, με το Περιστέρι να υποπίπτει σε έντεκα (3-3-5) σε 30΄, ενώ είχε μόλις ένα στο ξεκίνημα, με τον Σαντ-Ρος να παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό το γεγονός, βάζοντας συνέχεια τα χέρια του πάνω στην μπάλα.

Συνοπτικά οι αριθμοί στις υπόλοιπες κατηγορίες:

Ασίστ

– 5

2η-4η – 6

Επιθ. ριμπάουντ

– 2

2η-4η – 0

Λάθη 

– 1

2η-4η – 11

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ