Basket League – Η… άλλη ΑΕΚ και οι clutch Κάρτερ – ΜακΚρί (vids)

Basket League – Η… άλλη ΑΕΚ και οι clutch Κάρτερ – ΜακΚρί (vids)

Η 5η αγωνιστική της Basket League ανέδειξε τους δικούς της «ήρωες» και to10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν από το αγωνιστικό τριήμερο.

Η 5η αγωνιστική της Basket League αποτελεί παρελθόν, με τις έξι αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το τριήμερο (30-31/10-1/11) να φέρνουν νέα πρόσωπα στην επικαιρότητα. Παράλληλα, ήταν μια αγωνιστική όπου οι έδρες αποδείχθηκαν πολύ ευάλωτες, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τη διατηρήσει ανέπαφη, με τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια να καταλήγουν στους φιλοξενούμενους.

Ο Ηρακλής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στη Λάρισα (55-70), ενώ ο μοναδικός αήττητος, ο Ολυμπιακός είχε ρεπό από την δράση. To10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν και τους κυριότερους πρωταγωνιστές των ελληνικών παρκέ.

Επιτέλους άμυνα για την ΑΕΚ

Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, η ΑΕΚ αδυνατούσε να κρατήσει σε χαμηλό σκορ τον αντίπαλό της. Τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, η Ένωση ήταν ευάλωτη στα… μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να έχει ρεκόρ 1-2 στη Basket League και 0-2 στο Basketball Champions League.

Ωστόσο, στους δύο τελευταίους αγώνες της με αντιπάλους τον Άρη και τον Ιωνικό έχει εμφανιστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στην άμυνά της και αν είχε περιορίσει τα λάθη και τα νεκρά διαστήματά της στη διάρκεια των αναμετρήσεων, τότε οι νίκες θα είχαν έρθει πιο εύκολα.

Στο παιχνίδι της Νίκαιας, η Ένωση κράτησε τον Ιωνικό μόλις στους 59 πόντους, έχοντας για highlight τη δεύτερη περίοδο, όταν και οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις 5 πόντους, έχοντας 0/6 τρίποντα, 1/7 δίποντα και 3/5 βολές. Αλλά και πάλι στο κρίσιμο σημείο. όταν και η διαφορά από τους 16 έπεσε στο καλάθι, ο Έρικ Γκρίφιν ήταν «βράχος» και με τρία μπλοκ δεν επέτρεψε στους παίκτες του Σεγκούρα να την απειλήσουν.

Μια εικόνα που σίγουρα θα ικανοποίησε τον Στέφανο Δέδα, με τον Έλληνα τεχνικό να ελπίζει πως θα διατηρηθεί αυτή η αυτοθυσία στην άμυνα ενόψει και της συνέχειας.

Ο Κάρτερ «σκότωσε» τον Άρη

Το Λαύριο πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το διπλό από το Αλεξάνδρειο, επικρατώντας με 69-73 του Άρη. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, που την διαφορά έκανε ο Τάισον Κάρτερ με κρίσιμα καλάθια στο τέλος. Οι «μεταλλωρύχοι» προηγούνταν με ένα πόντο (68-69), ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ «καθάρισε» την μπουγάδα, πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αρχικά με λέι απ και στη συνέχεια με κάρφωμα έκανε το 68-73 και χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Συνολικά είχε 17 πόντους (6 – 8 δίποντα, 1 – 7 τρίποντα, 2 – 2 βολές), ένα ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27΄.

Η Θεσσαλονική «πάει» στον ΜακΚρί

Μετά τον Ηρακλή, ο Έρικ ΜακΚρί το έκανε και με τον ΠΑΟΚ. Το Περιστέρι επικράτησε του Δικεφάλου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Πυλαία με 87-86 χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ.

Ο Λοβ είχε βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ με δύο πόντους και τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήξη, αλλά το Περιστέρι «εκτέλεσε» άψογα αυτό που σχεδίασε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, με τον ΜακΚρί να ευστοχεί στο τρίποντο από τη γωνία. 0 29χρονος είχε 0/3 μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά δεν δίστασε να πάρει την ευθύνη και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο ΜακΚρί έχει «ξαναχτυπήσει» στη Θεσσαλονική, καθώς με δύο τρίποντα-μαχαιριές είχε βοηθήσει το Περιστέρι να «αποδράσει» με το διπλό από το Ιβανώφειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ