Κολοσσός Ρόδου – «Άγγιξε» το ρεκόρ τριπόντων κόντρα στην ΑΕΚ

Κολοσσός Ρόδου – «Άγγιξε» το ρεκόρ τριπόντων κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κολοσσός Ρόδου πέτυχε σπουδαίο διπλό στα Λιόσια κόντρα στην ΑΕΚ, όντας σε τρομερό βράδυ πίσω από τα 6.75 και έφτασε «μια ανάσα» από το ρεκόρ εύστοχων σε ένα ματς.

Ο Κολοσσός Ρόδου φιλοξενήθηκε από την ΑΕΚ στα Λιόσια κι  επικράτησε εκτός έδρας, με εκπληκκτική επίδοση στα τρίποντα.

Οι Ροδίτες είχαν 15/34, ένα λιγότερο από τα περισσότερα που έχουν μπει σε ένα παιχνίδι και τα χρειάστηκε όλα για να φτάσουν στη νίκη. Ο ΕΣΑΚΕ βρήκε την ευκαιρία να αναζητήσει άλλες σπουδαίες εμφανίσεις από την περιφέρεια.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο της επίσημης ιστοσελίδας του:

«Έξι παίκτες με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και 50%+ ευστοχία οδήγησαν τον Κολοσσό H Hotels στη νίκη επί της ΑΕΚ και παράλληλα στην ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης επίδοσης του στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League με συνολικά 15 εύστοχα σουτ από την περίμετρο.

Η τελευταία φορά που ο Κολοσσός H Hotels έφτασε τα 15 τρίποντα ήταν στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2019-20 (15/34).

Για να βρούμε καλύτερη επίδοση από τη χθεσινή, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 30 Μαρτίου 2019 όταν μέτρησε 16 εύστοχα τρίποντα στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, το οποίο μάλιστα έχασε με 106-109 (16/32). Τόσα είχε και στο εντός έδρας ματς με την Καβάλα της σεζόν 2015-16 (16/25).

Ο Κολοσσός H Hotels είχε 15 εύστοχα τρίποντα σε εκτός έδρας παιχνίδι της Stoiximan Basket League για πρώτη φορά μετά από σχεδόν πέντε χρόνια. Ήταν 19 Δεκεμβρίου 2015 όταν μέτρησε 15/33 στο ματς στην Καβάλα (72-85). Ένα χρόνο νωρίτερα σημείωσε την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του σε εκτός έδρας ματς στα τρίποντα. Είχε 16/25 στο ματς στα Τρίκαλα της σεζόν 2014-15.

Τα 15 εύστοχα τρίποντα της ομάδας της Ρόδου αποτελούν και νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο είχε με 14 ο Ολυμπιακός, στα εντός έδρας παιχνίδια του με την ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Το χθεσινό παιχνίδι ξέφυγε κατά πολύ σε εύστοχα τρίποντα από τον φετινό μέσο όρο του Πρωταθλήματος. Τα 28 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα είχαν μέσο όρο 19,25 εύστοχων σουτ από την περίμετρο αλλά ΑΕΚ και Κολοσσός H Hotels μέτρησαν συνολικά 27 αφού 12 είχε η ΑΕΚ, τα περισσότερα της για φέτος αφού είχε 11 στο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Παρεμπιπτόντως στα άλλα δύο χθεσινά παιχνίδια σημειώθηκαν λιγότερα τρίποντα από αυτά του κλειστού των Άνω Λιοσίων (25)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ