Ο Φαλ ισοφάρισε την ιστορική επίδοση ranking του Ράτζα

Ο Φαλ ισοφάρισε την ιστορική επίδοση ranking του Ράτζα

Ο Μουσταφά Φαλ μέτρησε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ισοφάρισε το ρεκόρ από παίκτη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι.

O Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε χθες από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 81-76 για την 8η αγωνιστική της Basket League, όμως ο Μουσταφά Φαλ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν, ισοφαρίζοντας παράλληλα με τους 35 βαθμούς που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, την καλύτερη επίδοση σε ντέρμπι, όπως ο Ντίνο Ράτζα το 2001.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο ΕΣΑΚΕ: 

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν, στατιστικά, ο κορυφαίος του ντέρμπι με 35 ranking που ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Γάλλος σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ αφού στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε ξεπεράσει τους 12 πόντους και τα επτά ριμπάουντ ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ranking ήταν οι 19 πόντοι στο ματς με τον Ηρακλή.

Η επίδοση που είχε στο σύστημα αξιολόγησης έχει ξεχωριστό, στατιστικό ενδιαφέρον αφού ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ από παίκτη του Ολυμπιακού στα ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. 35 ranking –με την μετατροπή του τότε συστήματος αξιολόγησης tendex- είχε και ο Ντίνο Ράτζα στο αντίστοιχο παιχνίδι της περιόδου 2000-01. Ήταν 14 Ιανουαρίου 2001 όταν ο Κροάτης είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη με 86-78.

Το ρεκόρ των «αιώνιων» ντέρμπι με την καλύτερη επίδοση ranking κρατάει από τις 28 Φεβρουαρίου 2010 ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 40 ranking στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 98-90 για την κανονική περίοδο του 2009-10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ