Γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας;

Γιατί δεν πήρε τάιμ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας;

Όλοι από χθες το βράδυ μιλούν για την απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην πάρει τάιμ άουτ όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς.

Εφτά ματς στην Ευρωλίγκα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εφτά νίκες για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν στιγμές που στο… κάστρο τους οι «ερυθρόλευκοι» διαλύουν τους αντιπάλους τους με το μπάσκετ που παίζουν, όπως συνέβη στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ίδιο έγινε και χθες. Υπήρξαν στιγμές που οι παίκτες του Μπαρτζώκα πάτησαν το πόδι στο γκάζι και έφυγαν με μεγάλες διαφορές. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, ο Ολυμπιακός έφυγε ξανά, αλλά στην τελική «πράσινη» αντεπίθεση δεν υπήρξε απάντηση. Κι από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα γύρω από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την απόφασή του να μην πάρει τάιμ άουτ τη στιγμή που έβλεπε πως η ομάδα του… είχε πιει θάλασσα.

Ποια είναι η εξήγηση; Γιατί τελικά ο Μπαρτζώκας δεν κάλεσε κοντά του τους παίκτες του στα κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης προκειμένου να τους ηρεμήσει, να τους καθοδηγήσει ή ακόμα – ακόμα να σταματήσει τη… φόρα του Παναθηναϊκού;

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε πως η ομάδα του έπρεπε να «σκοτώσει» το ματς τη στιγμή που προηγήθηκε με 12 και με 14 πόντους. Τονίζοντας πως σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός πελαγοδρομούσε, αλλά οι παίκτες του δεν το εκμεταλλεύτηκαν για να στείλουν τη διαφορά σε μεγαλύτερα ύψη.

Γενικά είναι προπονητής που αφήνει ελευθερία στους παίκτες του. Τους στηρίζει με αυτόν τον τρόπο και δεν παρεμβαίνει σε σημεία του αγώνα που θεωρεί πως μπορούν οι παίκτες του να βρουν τις λύσεις, τον ρυθμό, την ένταση και να αλλάξουν την κατάσταση.

Χθες περίμενε πως μέσα από την άμυνα θα σταματήσει ο Ολυμπιακός το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά και θα «κλειδώσει» το ματς. Γι’ αυτό και δεν πήρε τάιμ άουτ. Κάτι που δε συνέβη, με τους «πράσινους» να βρίσκουν πολύ μεγάλα σουτ από Νέντοβιτς, Σαντ Ρος, Κασελάκη και να… τιμωρούν την απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ