Ολυμπιακός – 13 μήνες στην ίδια «πράσινη» παγίδα (vids)

Ολυμπιακός – 13 μήνες στην ίδια «πράσινη» παγίδα (vids)

Ο Ολυμπιακός τα «έσπασε» πίσω από τα 6,75 απέναντι στον Παναθηναϊκό και συνέχισε ένα κακό σερί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς «βάφτηκε» πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με μεγάλο διπλό από το ΣΕΦ (76-81) για την 8η αγωνιστική της Basket League. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές με 24 πόντους, βάζοντας τους 16 από τους αυτούς στη τελευταία περίοδο. Διάστημα στο οποίο το τριφύλλι ευστόχησε σε εφτά τρίποντα, επιστρέφοντας από το -12 (67-55) και πετυχαίνοντας 33 πόντους.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» τη δύναμη του ΣΕΦ, εκεί όπου ήταν αήττητος μέχρι το χθεσινό παιχνίδι τη φετινή χρονιά, πληρώνοντας εν πολλοίς την αστοχία του πίσω από τα 6,75, έχοντας 0/9 στη τέταρτη περίοδο και 4/27 στο σύνολο.Στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τελική έκβαση του αγώνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αν υπολογίσουμε τη ζώνη που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Πρίφτης στο μεγαλύτερο μέρος, δίνοντας τα σουτ στους ερυθρόλευκους.

Ωστόσο, η αδυναμία να βρουν τον στόχο πίσω από την περίμετρο συνεχίστηκε για τρίτο σερί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τα δύο προηγούμενα να βρίσκουν και πάλι τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ίδια επίδοση, διαφορετικό αποτέλεσμα

Ο Ολυμπιακός σούταρε με 14,8% από την γραμμή των 6,75 στο χθεσινό ντέρμπι, το οποίο ήταν το πρώτο για τη Basket League μετά από 1.100 μέρες. Τα μεγάλα του «όπλα» σίγησαν, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να έχει 1/7, τον Σάσα Βεζένκοφ 1/4 και τον Κώστα Σλούκα 0/5.

Με αυτά τα ποσοστά δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό, με το επιθετικό «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού να γέρνει εντελώς την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κατά ανάλογο στους ερυθρόλευκους, καθώς και στο περσινό παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague η επίδοσή του από τα 6,75 δεν ήταν κολακευτική. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις ένα παραπάνω εύστοχο από ότι στην χθεσινή αναμέτρηση σε ίδιο αριθμό προσπαθειών (5/27), με το 18,5% όμως να μην του στερεί τη δυνατότητα να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 78-71 του Παναθηναϊκού.

Σπανούλης, Σλούκας και Παπανικολάου είχαν μαζί 2/14, αλλά οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν χάρη στο 63,2% στα δίποντα (24/38) και τους 17 πόντους του Γιώργου Πρίντεζη.

Τα πράγματα πήγαν καλύτερα στο αντίστοιχο ντέρμπι του ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς βελτιωμένος, τελειώνοντας με 33% (8/24), αλλά είδε τον Παναθηναϊκό να τον «πληρώνει» με το ίδιο νόμισμα, επικρατώντας με 88-77. Ο ΜακΚίσικ ξεχώρισε για τους ερυθρόλευκους με 4/8 από τα 6,75 και συνολικά 20 πόντους, ενώ αυτή τη φορά Σπανούλης και Σλούκας είχε μαζί 2/7.

Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό των τριών τελευταίων ντέρμπι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, ο Ολυμπιακός σουτάρει με 17/78 τρίποντα και ποσοστό που μόλις υπερβαίνει το 20%, φτάνοντας μέχρι το 21,7%.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται πιο σταθερός ευστοχώντας συνολικά σε οχτώ παραπάνω τρίποντα, παίρνοντας μία λιγότερη προσπάθεια (25/77), με το 32,4% να είναι εμφανώς καλύτερο από το αντίστοιχο του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ