Παναθηναϊκός – Στο ΣΕΦ δεν πανηγύρισε μόνο τη νίκη…

Παναθηναϊκός – Στο ΣΕΦ δεν πανηγύρισε μόνο τη νίκη…

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του πρώτου «αιώνιου» ντέρμπι της χρονιάς, με τα θετικά για τους πράσινους να μην περιορίζονται μόνο στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να περιμένει 1.100 μέρες για να συναντήσει και πάλι τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Basket League, με το αποτέλεσμα να μην διαφέρει από το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, παρά μόνο η τοποθεσία. Οι πράσινοι φιλοξενήθηκαν στο ΣΕΦ και έφυγαν με ένα μεγάλο διπλό (76-81) για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, «σβήνοντας» έτσι την ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα και παίρνοντας το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του άφησαν πίσω το κακό πρόσωπο που παρουσιάζουν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και βλέπουν πλέον με μια πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός έχει και άλλους λόγους, πέρα από τον προφανή, για να πανηγυρίσει τη νίκη επί του Ολυμπιακού και to10.gr τους παρουσιάζει.

Η «δήλωση» του Νέντοβιτς

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Παναθηναϊκός είναι… άλλη ομάδα όταν ο Σέρβος σούπερ σκόρερ είναι στα καλά του. Κάτι τέτοιο συνέβη στο ΣΕΦ, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να κρίνει εν πολλοίς το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του. Ο 30χρονος είχε 24 πόντους (4/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 20:38΄, πετυχαίνοντας 16 στη τελευταία περίοδο, βοηθώντας τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει από το -14 (59-45) που βρέθηκε να χάνει στο 29΄.

Μια εμφάνιση που μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή στα υψηλά στάνταρ που είχε συνηθίσει τους φιλάθλους του τριφυλλιού την περσινή σεζόν, μέχρι την στιγμή του τραυματισμού του και της «περιπέτειας» με τον κορωνοϊό που τον έθεσε εκτός δράσης.

Ο Νέντοβιτς είδε τον Παναθηναϊκό να τον στηρίζει το καλοκαίρι, προτείνοντάς του διετή επέκταση συμβολαίου και ο Σέρβος γκαρντ θέλει να ανταποδώσει στους πράσινους αυτή την εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν είναι ο γνωστός… εκτελεστής, προσπαθώντας ακόμα να βρει τα πατήματά του, με τον Πρίφτη να ελπίζει πως στο ΣΕΦ δόθηκε το έναυσμα της… αντεπίθεσης.

Τονώθηκε η ψυχολογία

Πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν πιθανότητες νίκης στον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι ήταν το μεγάλο φαβορί λόγω της γενικότερης εικόνας που παρουσίαζαν στα παιχνίδια τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε σύγκριση με ό,τι έκαναν οι πράσινοι στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως τα ντέρμπι και δη τα «αιώνια», είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, με τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και να φεύγει με το διπλό από το ΣΕΦ.

Ο Πρίφτης και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει στην EuroLeague, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ζενίτ (25/11) και στη συνέχεια με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ψυχολογία πλέον είναι πολύ ανεβασμένη και ήταν κάτι που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, καθώς στο πράσινο στρατόπεδο ήταν ένα βήμα από μια μεγάλη εσωστρέφεια, εξαιτίας των αποτελεσμάτων και της εικόνας που εμφάνιζε η ομάδα στο παρκέ.

Τα ντέρμπι είναι ικανά να σε πάνε από το ναδίρ στο ζενίθ και τούμπαλιν, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να επανακτούν την πίστη τους στις δυνάμεις τους, με τα επόμενα παιχνίδια να αποτελούν τεστ αποδείξεων.

«Κέρδισε» και τον κόσμο

Η σχέση του κόσμου του Παναθηναϊκού με το τμήμα μπάσκετ είναι πολύ ιδιαίτερη και έχει «χτιστεί» βήμα-βήμα με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, τη φετινή χρονιά η κακή πορεία της ομάδας έχει επηρεάσει και την προσέλευση στο ΟΑΚΑ, με τους πράσινους να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα στην EuroLeague.

Η εμφατική νίκη επί της Αναντολού Εφές «ζέστανε» λίγο τους φιλάθλους, αλλά ακολούθησαν δύο σερί ήττες στο ΟΑΚΑ από Βιλερμπάν και Ούνικς Καζάν και πέντε συνολικά στη διοργάνωση, που «έσβησαν» γρήγορα τη φλόγα που είχε… ανάψει.

Το διπλό στο ΣΕΦ επανέφερε και πάλι τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση στα πρόσωπα του κόσμου, ο οποίος «έκλεισε» την Αθήνα για να αποθεώσει τους παίκτες κατά την επιστροφή τους από τον Πειραιά, με μια πομπή που ξεκίνησε από το Σύνταγμα και «κορυφώθηκε» από δύο και πλέον χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ενδεχόμενη ήττα θα μετατρεπόταν σε ακόμα λιγότερη προσέλευση στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει και απέναντι στους Ρώσους ο κόσμος αναμένεται να δώσει και πάλι δυναμικά το παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Το αν θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση εξαρτάται από τους παίκτες, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να τους ξαναχάσουν από το πλευρό τους.

Το πλεονέκτημα τον… καλεί

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επωφεληθεί σε πολλά επίπεδα από το διπλό στο ΣΕΦ, όμως από τα βασικά κεκτημένα που κατέκτησε είναι η υπεροχή στην ισοβαθμία που απέκτησε απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι, πέρα όλων των άλλων, σε περίπτωση νίκης θα «κλείδωναν» το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των τελικών της Basket League, καθώς θα παρέμεναν αήττητοι και θα «έριχναν» τους πράσινους στο 5-2.

Η κόρνα της λήξης βρήκε τους δύο «μονομάχους» στο 6-1, με τον Παναθηναϊκό να είναι πάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, έχοντας το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Για να διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να επικρατήσει και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για τον δεύτερο γύρο της Basket League και να αποφύγει τα «στραβοπατήματα» με τις άλλες ομάδες.

Βέβαια τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι Πειραιώτες θα πρέπει να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τους πράσινους για να πάρει εκ νέου τα ηνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ