«Πολεμική» μηχανή – Όταν ο Ολυμπιακός «εκτελεί» πίσω από τα 6,75 (vids)

«Πολεμική» μηχανή – Όταν ο Ολυμπιακός «εκτελεί» πίσω από τα 6,75 (vids)

Δέκα μέρες μετά το Μιλάνο ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καταιγιστικός πίσω από τα 6,75, πετυχαίνοντας 17 τρίποντα απέναντι στη Λάρισα.

Στις 26 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός ταξίδεψε πληγωμένος στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι για την 12η αγωνιστική της EuroLeague, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο  «αιώνιο» ντέρμπι. Η απογοήτευση μετατράπηκε αμέσως σε κίνητρο για να δοθούν «απαντήσεις» και η ομάδα της Λομβαρδίας ήταν η άτυχη της υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ολοκληρωτική εμφάνιση (72-93), όντας καταιγιστικός πίσω από τα 6,75. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα «εκτέλεσαν» τους Ιταλούς πετυχαίνοντας 18 τρίποντα σε 33 προσπάθειες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου στη διοργάνωση. Ο Λαρεντζάκης πρωτοστάτησε με 5 εύστοχα, για να ακολουθήσουν οι Ντόρσεϊ με 4, Σλούκας – Βεζένκοφ – Παπανικολάου με 2 και ΜακΚίσικ – Πρίντεζης – Γουόκαπ με ένα.

Δέκα μέρες μετά τον «βομβαρδισμό» του Μιλάνου, ο Ολυμπιακός ήταν εκ νέου… απόλαυση από την περίμετρο, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Basket League. «Θύμα» ήταν η Λάρισα που παρόλο που ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, «παραδόθηκε» στις ορέξεις των ερυθρόλευκων (101-70) οι οποίοι έφεραν μία… λάμψη από το Μιλάνο στη θεσσαλική πόλη.

Ο λόγος είναι φυσικά η ευστοχία πίσω από τα 6,75, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει 17 σε 32 προσπάθειες, Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο επιδόσεις, διότι η ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε Αρμάνι και Λάρισα είναι τεράστια, κάτι που κάνει το επίτευγμα απέναντι στην ιταλική ομάδα ακόμα μεγαλύτερο.

Ωστόσο, δεν γίνεται να μην σημειωθεί και αυτή η «παράσταση», με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει 5 σε 18΄, και τους Λαρεντζάκη – Βεζένκοφ (3), Λούντζη (2), Σλούκα – ΜακΚίσικ – Ζαν-Σαρλ – Πρίντεζη να έχουν από ένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ