Μια ιστορία που ίσως αλλάξει οριστικά τις ισορροπίες του ελληνικού μπάσκετ

Μια ιστορία που ίσως αλλάξει οριστικά τις ισορροπίες του ελληνικού μπάσκετ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίει την πιο μεστή του χρονιά στον Παναθηναϊκό - Το... παράδειγμα των Καλάθη-Μήτογλου που θέλουν να αποφύγουν οι Πράσινοι, το συμβόλαιο του Έλληνα σεντερ και το ΝΒΑ.

Ανέκαθεν, ολες οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων, διαχρονικά, στηρίχθηκαν σε Ελληνες παίκτες. Σε  ξένους, που όμως συνυπήρξαν με κορυφαίους γηγενείς, που έκαναν τη διαφορά και αποτελούσαν πάντα τις «κολόνες», πανηγυρίζοντας  τίτλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και καμία ελληνική ομάδα δεν πέτυχε τίποτε, δίχως να έχει ισχυρή «ελληνική βάση».

Όπως γίνεται εύκολο αντιληπτό, στον Παναθηναϊκό, ο Παπαγιάννης (μαζί με τον Παπαπέτρου) είναι οι δυο τελευταίοι Έλληνες παίκτες που έχουν παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο από το «πράσινο» ρόστερ. Τα τελευταία δυο καλοκαίρια, ο ελληνικός του κορμός του Τριφυλλιού με «ψημένους» παίκτες στην Ευρωλίγκα έχει υποστεί απώλειες. Πρώτα ο Νικ Καλάθης και ύστερα ο Ντίνος Μήτογλου κούνησαν μαντήλι από το ΟΑΚΑ για λογαριασμό των Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα.

Την φετινή χρονιά ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ίσως ο καλύτερος και πιο σταθερός της σεζόν. Το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η παρουσία του κόντρα στους Ερυθρόλευκους ήταν μία μικρογραφία της γενικότερης εικόνας του κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο 24άχρονος σέντερ δεν έβγαινε ούτε με… αίτηση από την αναμέτρηση, με τον Δημήτρη Πρίφτη να τον κρατάει στον πάγκο μόλις τρία λεπτά, σημειώνοντας 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στα 17 παιχνίδια στην Euroleague, ο σέντερ του Τριφυλλιού έχει κατά μέσο όρο, νούμερα που κυμαίνονται στο double double (9.5 πόντους και 8 ριμπάουντ) και ο Έλληνας άσος θέλει να εξαργυρώσει τις φετινές εμφανίσεις του, κοιτώντας το… παράθυρο για το ΝΒΑ.

Το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Παπαγιάννης, είχε επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, είχε υπογράψει συμβόλαιο, το οποίο είχε πενταετή διάρκεια με ΝΒΑ out μετά τον τρίτο χρόνο της συνεργασίας των δυο πλευρών. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι ο Ελληνας σέντερ, αν έρθει πρόταση από το ΝΒΑ, μπορεί να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι ο Παπαγιάννης θα ήθελε να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του στο ΝΒΑ. Στον Μαγικό Κόσμο του μπάσκετ. Εκεί όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός  θέλει με κάθε τρόπο να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Μετά, τις αποχωρήσεις των Καλάθη και Μήτογλου δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει και τον Γιώργο Παπαγιάννη το ερχόμενο καλοκαίρι,  έναν γηγενή παίκτη, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ