Κίνδυνος για -3 στην ΑΕΚ από τον ΕΣΑΚΕ

Κίνδυνος για -3 στην ΑΕΚ από τον ΕΣΑΚΕ

Την περίπτωση να τιμωρήσει την ΑΕΚ με αφαίρεση τριών βαθμών θα εξετάσει ο ΕΣΑΚΕ λόγω των πολλών ban που υπάρχουν σε εκκρεμότητα για την Ένωση.

Η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ παραμένει δύσκολη, με τα 13 ban που έχουν επιβληθεί από τη FIBA για ακάλυπτες οφειλές προς παίκτες να παραμένουν κανονικά.

Στις αρχές του Φθινοπώρου, η Ένωση είχε «καθαρίσει» από τα ban αφού σβήστηκαν όλα και φαινόταν πως θα μπορούσε να κάνει μια νέα αρχή χωρίς αυτό το τεράστιο βάρος πάνω της που δεν της επιτρέπει να κάνει μεταγραφές και να ενισχύσει το ρόστερ της.

Ωστόσο τα ban επέστρεψαν και έφτασαν τα 13, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να παραμένουν  σε δύσκολη θέση. Έτσι ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) η αρμόδια επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των φακέλων και των διακανονισμών των ομάδων, συνεδρίασε για την ΑΕΚ. Η Ένωση την περίοδο 2020-21 δεν είχε καταφέρει να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και των αθλητών Ματ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις, με αποτέλεσμα να της δοθεί χρονικό περιθώριο 15 ημερών χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Έτσι η επιτροπή θα στείλει την υπόθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και από εκεί στον Αθλητικό Δικαστή, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι αντιμέτωποι με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα βρίσκεται στο 5-5 με 15 βαθμούς και αν έρθει η τιμωρία τότε θα πέσει στους 13.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ