Η ξεχωριστή επίδοση του Γουόκαπ κόντρα στον Κολοσσό

Η ξεχωριστή επίδοση του Γουόκαπ κόντρα στον Κολοσσό

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού, σημειώνοντας μια σπάνια επίδοση.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ρόδο, επικρατώντας του Κολοσσού με σκορ 87-69, με τον Τόμας Γουόκαπ να είναι εκ των πρωταγωνιστών της επικράτησης των Ερυθρόλευκων.

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όντας ο μοναδικός γκαρντ τη φετινή σεζόν που καταφέρνει να φτάσει σε double-double με ριμπάουντ.

Αυτή μάλιστα ήταν και η καλύτερη εμφάνιση για τον έμπειρο γκαρντ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με βάση το ranking αφού ξεπέρασε τους 17 βαθμούς που είχε κόντρα στο Λαύριο και έφτασε τους 21.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ για τον Γουόκαπ:

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε «γεμάτη» εμφάνιση στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό H Hotels φτάνοντας στο double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Η επίδοση του Αμερικανού στα ριμπάουντ είναι με διαφορά η καλύτερη των 11 εμφανίσεων του στη Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη καλύτερη του ήταν εκείνη των τεσσάρων ριμπάουντ στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ. Μέσα από αυτό το double-double ξεπήδησαν επιμέρους επιδόσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αυτό ήταν το 40ό double-double του Πρωταθλήματος με πόντους και ριμπάουντ αλλά μόλις το τρίτο από παίκτη που δεν αγωνίζεται στο «4» και το «5». Οι άλλοι δύο ήταν ο Έρικ Λόκετ του Άρη που είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς με τον Προμηθέα και ο Χρήστος Σαλούστρος του Περιστερίου Vitabiotics που είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ επίσης, στον αγώνα με τον Ιωνικό.

Ο Γουόκαπ βέβαια είναι ο μόνος πόιντ γκαρντ που έφτασε σε double-double με πόντους και ριμπάουντ. Κάτι τέτοιο έκανε στο περσινό Πρωτάθλημα ο Ντομινίκ Άρτις με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι, έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Παράλληλα έγινε ο τρίτος που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση έχοντας 4+ ασίστ. Είχε τέσσερις όσες χθες ο Ίαν Χάμερ της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ Mateco ενώ πέντε είχε ο Ουσμάν Κρουμπάλι στο ματς της Λάρισας με το Λαύριο Megabolt.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 2/3 τρίποντα ενώ στις προηγούμενες 10 εμφανίσεις του είχε 2/25. Στατιστικά ο Ουόκαπ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με 21 ranking και αφού είχε 17 στο Λαύριο.

Ακόμη για τον Ολυμπιακό..

*Ο Γιώργος Πρίντεζης με την 372η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ανέβηκε στην 28η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής, προσπερνώντας τον Νίκο Οικονόμου.

*Το μοναδικό ριμπάουντ του στο σημερινό παιχνίδι, ήταν αρκετό για τον Κώστα Παπανικολάου ώστε να τον καταστήσει τον πέμπτο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 900.

*Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Χασάν Μάρτιν με 22 ranking που είναι η καλύτερη επίδοση του. Ο Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους 13 πόντους του και ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με οχτώ, όσα είχε και κόντρα στον Προμηθέα. Στα τρία τελευταία ματς του Ολυμπιακού μάλιστα είχε 11/11 δίποντα.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός σημείωσε τη χειρότερη φετινή επίδοση του με τα 21 λάθη που έκανε -10 περισσότερα από τον Κολοσσό H Hotels. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν εκείνη των 17 που έκανε κόντρα στον Ηρακλή αλλά σε ματς με παράταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ