Νέντοβιτς: Έκανε το ματς της ζωής του με τον Άρη

Νέντοβιτς: Έκανε το ματς της ζωής του με τον Άρη

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν καταπληκτικός κόντρα στον Άρη ατη ρεβάνς της πρεμιέρας και ήταν ο παίκτης του αγώνα.

«Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έμεινε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, σε μια θετική εξέλιξη για το «Τριφύλλι», όμως από την αρχή της σεζόν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν σε παρατεταμένα «κακό φεγγάρι».

Κόντρα στον Άρη ο Σέρβος έδειξε γιατί ήθελαν τόσο πολύ να συνεχίσει στην ομάδα, με μια εκπληκτική εμφάνιση. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 28 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ , 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος και οδήγησε τους πράσινους σε άνετη νίκη.

Σε αυτόν εστίασε ο ΕΣΑΚΕ στην ανάλυσή του, καταγράφοντας τόσο τους αριθμούς του αλλά και τα συνολικά ρεκόρ των γηπεδούχων στο ματς.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

«Την καλύτερη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League πραγματοποίησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς στον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Άρη, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική. Ο Σέρβος σημείωσε 28 πόντους, βελτιώνοντας κατά τέσσερις το ατομικό ρεκόρ του στην κατηγορία αφού είχε 24 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος των τελευταίων 25 αγώνων των «πράσινων» με τους «κίτρινους» στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα…

*Ο Νέντοβιτς με τους 28 πόντους που είχε, σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 25 αγώνων Παναθηναϊκός-Άρης στην Αθήνα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση χάνεται στη σεζόν 2004-05 όταν ο Γιάκα Λάκοβιτς σημείωσε 30 στη νίκη των «πράσινων» με 88-86.

*Οι 33 βαθμοί του στο ranking φανερώνουν ότι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού ξεπέρασε την επίδοση των 25 που είχε στο αμέσως προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα Oscar αλλά και κόντρα στη Λάρισα στην περσινή σεζόν.

Ο Παπαγιάννης στη 10άδα των «πράσινων», επιθετικών ριμπάουντερ

Πέραν των επιτευγμάτων του Νέντοβιτς, με ξεχωριστό επίτευγμα συνδύασε την παρουσία του στον αγώνα και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε, μπήκε στη 10άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο διεθνής σέντερ έφτασε τα 209 επιθετικά ριμπάουντ με τα πράσινα και ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη που είχε 207 από το 2004 ως το 2016.

Παράλληλα ο Παπαγιάννης με τα έξι ριμπάουντ που είχε συνολικά, ξεπέρασε τα 600 στην 128η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Ακόμη…

*Ο Βασίλης Καββαδάς έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 1.500 πόντων στον 222ο αγώνα του στη Stoiximan Basket League, με τους έξι που είχε κόντρα στον Άρη.

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έγινε ο 42ος συνολικά και 21ος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τις 100+.

*Μέσα από τον 37ο αγώνα του στην κατηγορία, ο Λευτέρης Μαντζούκας ξεπέρασε τους 100 πόντους.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε την 33η συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη του επί του Άρη αλλά μόλις την τρίτη με «100άρα». Οι προηγούμενες ήταν εκείνες της σεζόν 2019-20 (108-86) και της σεζόν 1993-94 (102-86).

*Με τη συνολική επίδοση 186 πόντων ισοφαρίστηκε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσοι πόντοι σημειώθηκαν στους αγώνες Ηρακλής-Ολυμπιακός και Απόλλων Oscar-ΠΑΟΚ Mateco.

*Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με το +19 που έκανε σε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας 23 πόντους έναντι τεσσάρων του Άρη. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το +15 που είχαν ο ΠΑΟΚ Mateco στην Πάτρα με τον Απόλλωνα Oscar (2-17) και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον αγώνα του με τον Προμηθέα (22-7)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ