Λάρισα – Παναθηναϊκός 86-90: Τον γλίτωσε ο Νέντοβιτς

Λάρισα – Παναθηναϊκός 86-90: Τον γλίτωσε ο Νέντοβιτς

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να κάνει... όργια σημειώνοντας 38 πόντους ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Λάρισα και επικρατήσει με σκορ 90-86.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρέθηκε πίσω στο σκορ για παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, όμως είχε σε τρομακτική μέρα τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος σημείωσε 38 πόντους και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε οι Πράσινοι να φύγουν με το διπλό από τη Λάρισα επικρατώντας 90-86 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είδε τους γηπεδούχους να ξεκινούν εξαιρετικά και να φέρνουν πολύ γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον «Νέντο» να παλεύει ουσιαστικά μόνος του, κρατώντας τις ελπίδες ζωντανές σε ό,τι είχε να κάνει με τη νίκη.

Τελικά η διαφορά άρχισε να μαζεύεται στο τελευταίο δεκάλεπτο, και με τον Σέρβο γκαρντ να παίρνει βοήθειες από Παπαγιάννη, Μέικον και Γουάιτ, το τριφύλλι κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα από το παιχνίδι.

Πέραν του Νέντοβιτς με τους 38 πόντους, 13 είχε ο Οκάρο Γουάτι, και 10 πρόσθεσε ο Ντάριλ Μέικον. Από την άλλη πλευρά, 19 μέτρησε ο Στέφαν Μούντι, ενώ από 15 είχαν οι Τζέιλεν Χάντσον και Μάριν Μάριτς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τη Λάρισα, που επέβαλε τον ρυθμό της και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό να αντιδράσει, με τη διαφορά να ξεφεύγει πολύ γρήγορα πάνω από τους δέκα πόντους, προβληματίζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη.

Στη συνέχεια οι Πράσινοι, κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση, όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμά τους με σχετική άνεση, με τους Μούντι, Μάριτς και Χάντσον να δημιουργούν πολλά προβλήματα στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 50-37 υπέρ της ομάδας του Φώτη Τακιανού.

Το τρίτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε καλά για τη Λάρισα που εκτόξευσε τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει σαστισμένο και να μην ξέρει τι να κάνει. Ο Νέντοβιτς όμως ήταν ο μόνος που δεν… καταλάβαινε τίποτα και με δικούς του συνεχόμενους πόντους μπόρεσε να βάλει και πάλι στο ματς το «τριφύλλι».

Στην τελευταία περίοδο, οι Πράσινοι ξέσπασαν, με τους υπόλοιπους παίκτες να μπαίνουν στην εξίσωση του ματς, και με οδηγό τον Σέρβο «μπομπέρ» κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, παίρνοντας έτσι μια πολύ σημαντική νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ