Οι ελληνικές «ευκαιρίες» των μεταγραφών και η μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Οι ελληνικές «ευκαιρίες» των μεταγραφών και η μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Δημήτρης Αγραβάνης και Δημήτρης Μωραϊτης ενδεχομένως να «παίξουν» δυνατά για τους «αιώνιους» το ερχόμενο καλοκαίρι - Τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι δύο μεγάλες ομάδες της χώρας έχουν αρχίσει να κυκλώνουν ονόματα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να ψάχνουν παίκτες, που έχουν ποιότητα και με σωστή καθοδήγηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν χωρίς αμφιβολία οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Δημήτρης Αγραβάνης και Δημήτρης Μωραΐτης, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν «δυνατά» το ερχόμενο καλοκαίρι για τους δύο «αιωνίους». Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους.

Μήτρου-Λονγκ όπως… Ντόρσεϊ

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ είναι 28 χρονών. Παίζει κυρίως ως 2άρι, έχει περάσει από τον μαγικό κόσμο του NBA και κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο.

Μια υπόθεση που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη του Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον οποίο κατάφερε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι να κάνει δικό του, με τον ομογενή γκαρντ να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών στη φετινή σεζόν. Ο Μήτρου-Λονγκ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Αϊόβα, ενώ από το 2017 έως το 2020 έπαιξε στο ΝΒΑ. Αρχικά με τη φανέλα των Τζαζ (2017-2019) και στη συνέχεια με τα χρώματα των Πέισερς (2019-2020). Το περασμένο καλοκαίρι άφησε την Αμερική και επέστρεψε στην Ευρώπη, για χάρη της Μπρέσια.

Στην Ιταλία μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 21 αναμετρήσεις, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας μέσο όρο 16.7 πόντους, 4.8 ασίστ, 4.7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε περίπου 30 λεπτά συμμετοχής. Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, η οποία γίνεται ακόμα πιο δελεαστική, από τη στιγμή που θα λάβει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο. Ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι στο να βρεθεί στην Ελλάδα, και πόσο μάλλον σε κάποιο από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, παίρνοντας την ευκαιρία του στο δύσκολο και συναρπαστικό επίπεδο της Euroleague.

Αγραβάνης, έτοιμος για επιστροφή;

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο 27χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για μία 6ετία (2013-2019) στον Ολυμπιακό, κατακτώντας αυτό το διάστημα 2 πρωταθλήματα (2015-2016) και ένα Διηπειρωτικό (2013). Ενας παίκτης που είχε τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα και είχε έκανε μερικές σπουδαίες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο τοπ επίπεδο.

Οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω, με αποτέλεσμα το 2019 να αποχωρήσει από τον Πειραιά και να μετακομίσει στον Προμηθέα. Στην Πάτρα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Ανέλαβε περισσότερες ευθύνες και άρχισε να έχει ρόλο ηγέτη.

Με τον τσαμπουκά, την ποιότητα και την εμπειρία που απέκτησε από την 6ετία στον Ολυμπιακό, ξεχώρισε και άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Πλέον είναι ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ του πρωταθλήματος, αλλά και ένας από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής ομάδας.

Τα δύο παιχνίδι της γαλανόλευκης απέναντι στην Τουρκία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στο πρώτο ματς που έγινε στα Λιόσια είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ στην Κωνσταντινούπολη είχε 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Πλέον, είναι πιο ώριμος από ποτέ και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Στην Euroleague. Οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεσή του.

Στο κάδρο και ο Μωραΐτης

Ο τρίτος που ενδεχομένως να απασχολήσει έντονα τους παράγοντες των δύο «αιωνίων» είναι ο Δημήτρης Μωραΐτης. Ο 23χρονος γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο (2014-2015) και στη συνέχεια μετακόμισε στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για μια εξαετία (2015-2021).

Το 2015 ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της ηλικίας του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η εξέλιξή του, όμως, δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, με αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι να αποχωρήσει από την Ενωση. Το Περιστέρι κινήθηκε ταχύτατα και κατάφερε να τον κάνει δικό του, με τον Μωραΐτη να απελευθερώνεται στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Στη φετινή Basket League έχει 6.7 πόντους και 3.1 ασίστ, με τις εμφανίσεις του να έχουν τραβήξει πάνω του τα βλέμματα πολλών συλλόγων. Ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι μάλιστα πλέον μέλος της εθνικής ομάδας, με τον 23χρονο στο δεύτερο παιχνίδι με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι εξαιρετικός και να βοηθάει τα μέγιστα στη νίκη της γαλανόλευκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ