Στα «πράσινα» ο Σαμοντούροβ (vids)

Στα «πράσινα» ο Σαμοντούροβ (vids)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν... μάχη για τον Σαμοντούροβ, με τον νεαρό να επιλέγει τελικά τα πράσινα και να ενημερώνει τους ερυθρόλευκους για την απόφαση του.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια πολύ σπουδαία προσθήκη, καθώς ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του μεγαλύτερου ταλέντου στο ελληνικό μπάσκετ. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, ο οποίος απασχόλησε έντονα το τελευταίο διάστημα τόσο το τριφύλλι, αλλά και τον Ολυμπιακό και αρκετές ομάδες από την Ευρώπη, όμως αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους πράσινους.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν… μάχη για να υπογράψουν το 16χρονο παιδί-θαύμα του ελληνικού μπάσκετ, με τον νεαρό να επιλέγει τελικά τα πράσινα και να ενημερώνει τους ερυθρόλευκους για την απόφαση του. Ο Σαμοντούροβ φέρεται να είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό πριν μερικές μέρες, όμως άλλαξε την απόφαση του, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι αυτός που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να αλλάξουν τα δεδομένα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο το deal είναι προφορικό και αναμένεται να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια, με οψιόν ανανέωσης φυσικά από πλευράς των πράσινων.

Ο 16χρονος που έχει τρελάνει τους πάντες αγωνίζεται στη ΔΕΚΑ και κατέκτησε το Rising Stars στην Πάτρα, όντας ο κορυφαίος παίκτης στο τουρνουά. Στον τελικό μάλιστα του Rising Stars ο Σαμοντούροβ έκανε όργια κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς έπαιξε σε όλο το σαραντάλεπτο, σκόραρε 30 πόντους (6/7 βολές, 9/12 δίποντα, 2/9 τρίποντα), μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαμοντούροβ είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, με ρίζες από την Γεωργία, και προϊόν της ακαδημίας «ΔΕΚΑ», ενώ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις ικανότητές του από πολύ νωρίς, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Μόλις 16 ετών με ύψος 2.09μ. Και απίστευτες προοπτικές εξέλιξης. Το απέδειξε εξάλλου και στο Rising Stars, όπου ήταν ο κορυφαίος του τουρνουά.

Τα μπασίματα και η δυναμική του παρά το νεαρό της ηλικίας του θυμίζουν κάτι από… Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ωριμάζοντας το παιχνίδι του και βελτιώνοντας το κορμί του ο σκοπός είναι να αγωνίζεται είτε στο «4», είτε στο «3». Όσον αφορά κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του, έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του, τεράστιο άνοιγμα χεριών, διαθέτει ικανοποιητικό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ μπορεί να πασάρει με χαρακτηριστική άνεση.

Τέλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, ο Σαμοντούροβ έκανε φοβερές εμφανίσεις καθώς ολοκλήρωσε το τουρνουά με 24,5 πόντους και 16,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, έχοντας μάλιστα 2+ ασίστ, κλεψίματα και τάπες ανά παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει ένα σπουδαίο deal με γνώμονα το μέλλον και να προσθέτει μετά τον Μαντζούκα και τον Χουγκάζ ακόμη ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ στο ρόστερ του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ