Λαύριο – Άρης 68-64: Πρώτη νίκη για το νέο έτος

Λαύριο – Άρης 68-64: Πρώτη νίκη για το νέο έτος

Το Λαύριο κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 68-64 του Άρη, εντός έδρας, και έτσι να φτάσει στην πρώτη του νίκη μέσα στο 2022.

Έπρεπε αν φτάσει Μάρτιος για να καταφέρει να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο 2022 το Λαύριο, που επικράτησε με σκορ 68-64 εντός έδρας του Άρη, σε ένα ματς «θρίλερ», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League.

Το σύνολο του Χρήστου Σερέλη είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης από τον περασμένο Δεκέμβρη, ωστόσο σήμερα έβαλε τέλος στο αρνητικό αυτό σερί παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι οι «μεταλλωρύχοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 6-10, πατώντας στην οκτάδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στο 7-10, παραμένοντας όμως ψηλά στη βαθμολογία.

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Βασίλης Μουράτος με 15 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Ρασάντ Βον και Τζάρεντ Σάβατζ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, 19 μέτρησε ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, ενώ από 14 είχαν οι Σακούρ Τζούστον και Έρικ Λόκετ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να ξεφύγει στο σκορ. Αρχικά, το Λαύριο κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο με έναν πόντο μπροστά, όμως ο Άρης πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα, παίρνοντας με τη σειρά του το δεύτερο δεκάλεπτο με έναν πόντο. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 36-36.

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά, καθώς το σκορ παρέμενε κλειστό, με τους «κιτρινόμαυρους» και τους «μεταλλωρύχους» να δίνουν έμφαση στην άμυνα. Αποτέλεσμα αυτού το μικρό επιμέρους σκορ (12-10) υπέρ της ομάδας του Χρήστου Σερέλη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… θρίλερ, με τον Άρη να παίρνει σε πρώτη φάση ένα μικρό προβάδισμα, όμως το Λάυριο με αποφασιστικότητα μπόρεσε να αλλάξει τη ροή του ματς και να κάνει την ανατροπή. Ένα καλάθι και φάουλ του Ρασάντ Βον έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα της Λαυρεωτικής, στη συνέχεια ο Ζίριους Γουίλιαμς αστόχησε σε τρίποντο, για να έρθουν οι βολές του Μουράτου και ένα κάρφωμα του Σάβατζ (ενδιάμεσα σκόραρε ο Κάουαν) να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ