Οι αριθμοί του Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός

Οι αριθμοί του Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Κολοσσό Ρόδου εκτός έδρας για την 18η αγωνιστική της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ μας βάζει στο κλίμα του αγώνα με τους αριθμούς των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός και Κολοσσός Ρόδου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την 18η αγωνιστική της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα για όσα πρέπει να γνωρίζουμε, με τη… γλώσσα των αριθμών.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Στη Ρόδο θα γίνει το πρώτο από τα δύο  (20/3, 15:00) παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Ο Κολοσσός H Hotels, πριν την αναβολή του παιχνιδιού του με τον Ιωνικό της προηγούμενης αγωνιστικής, μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες επί της Λάρισας εντός, του Απόλλωνα Oscar εκτός και του Άρη εντός έδρας. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση επί του Περιστερίου Vitabiotics, που ήταν η 14η συνεχόμενη στο Πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη με ρεκόρ 7-1 μοιράζεται με τον Ολυμπιακό τον δεύτερο καλύτερο, εντός έδρας απολογισμό αφού μόνον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι αήττητος. Η μοναδική ήττα των Ρόιδων στο γήπεδο τους ήταν εκείνη από τον Ολυμπιακό στις 23 Ιανουαρίου (69-87). Οι «πράσινοι» μετά την ήττα τους στην πρεμιέρα από τον Άρη, σημείωσαν έξι διαδοχικές εκτός έδρας νίκες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με τη νίκη του στο ματς του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 21 σε ισάριθμα παιχνίδια της Αθήνας και διεύρυνε το συνολικό προβάδισμα του σε αυτούς τους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα η ιστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων έχει γράψει…

ΣΥΝΟΛΟ
Κολοσσός H Hotels – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 2-39

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 2-18

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2007-08: Κολοσσός H Hotels – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 65-106

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2014-15 (Προημιτελικά πλέι οφ): Κολοσσός H Hotels – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 75-73 (Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 23 πόντους για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ)

Από την ήττα του για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2015, ο Παναθηναϊκός μετράει οχτώ συνεχόμενες, εκτός έδρας νίκες από τις οποίες δυσκολότερη ήταν εκείνη της κανονικής περιόδου του 2017-18, όταν επικράτησε με 72-71 (Γκρίφιν 20, Ουέαρ 13 – Γκιστ 14, Σίνγκλετον 13).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ένα αμυντικό ριμπάουντ χρειάζεται ο Διαμαντής Σλαφτσάκης προκειμένου να φτάσει τα 400 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Έχει 399 σε 223 αγώνες στην κατηγορία (1,78 μέσος όρος).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Επτά συνεχόμενα παιχνίδια με 2+ εύστοχα τρίποντα μετράει ο Κένι Ουίλιαμς.

* 14/14 βολές είχε ο Τζόρνταν Φλόιντ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels.

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα κλέψιμο έχει συμπληρώσει ο Στέφαν Ποτ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels είναι η δεύτερη πιο εύστοχη ομάδα της Stoiximan Basket League στα τρίποντα. Εκτελεί με 37,88% ενώ πέρυσι ήταν 6ος στην κανονική περίοδος με 36,23%.

– Με 1,73 κοψίματα ανά αγώνα, η ομάδα της Ρόδου είναι στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος. Είναι πάντως περισσότερο αποτελεσματική από την περσινή, όταν ήταν και πάλι στην τελευταία θέση αλλά με 1,27 τάπες ανά αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

MILESTONE

* Ο Οκάρο Ουάιτ θα συμπληρώσει 50 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός είχε κάνει ντεμπούτο με τον Άρη στις 11 Οκτωβρίου 2015 (Άρης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-76).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα 3+ ριμπάουντ, 3+ ασίστ και 2+ κερδισμένα φάουλ.

* Πέντε συνεχόμενους αγώνες με 1 εύστοχο τρίποντα και 3+ ασίστ μετράει ο Ντάριλ Μέικον.

* Ο Τζέρεμι Έβανς είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ σε καθένα από τα 10 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Εκτελώντας με 77,44%, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι η πιο εύστοχη ομάδα της φετινής Stoiximan Basket League από τη γραμμή του φάουλ. Στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν ήταν 5ος με 75,67%.

– Το 32,92% με το οποίο σουτάρει από τη γραμμή του τριπόντου, κατατάσσει τους «πράσινους» στην 7η θέση της σχετικής λίστας ενώ στην κανονική περίοδο της περσινής Stoiximan Basket League ήταν στην 1η θέση με 41,94%».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ